Salomon X-DRIVE 80 TI??

Niklas 01/10 2014 14:31

Hej jeg står og skal ud og have nogle ski, og har fundet dem her
Men der er ikke ret meget om dem på nettet...
Så ville hører om der var nogle herinde der har nogle, eller har prøvet dem?
+ lidt hjælp til højden af skien:)

De skal bruge på pisten, men vil også kunne bruge dem lidt udenfor pisten?

på forhånd tak for hjælpen :)

(i må også meget gerne komme med bedre forslag)
Har stået på ski 6 uger.
Været på skiskole første uge
teknik kursus 5dage
og til sidte et 3 dages offpiste kursus.
Så vil sige at jeg er nogenlunde på ski.
højde 178 og 74kg

Kommentarer:
Der er i alt 4 svar i denne forumtråd.

Niklas 02/10 2014 10:58

Sv: Salomon X-DRIVE 80 TI??

Tak for svarene Henrik :)
Jeg har skam gjort noget resaerch på dem og set alle de videoer. Synes bare ikke rigtigt jeg får helt vildt meget ud af at se et review på 1-2 min.

Har kigget på dem primært fordi salomon siger det er en allmountain ski og fordi de er skarpt nedsatte.

Når jeg så kigger på spec. af skiene så er de kun omkring de der 80mm under foden. Så vil de overhovedet egne sig uden for pisten?

Mvh.

Henrik 03/10 2014 10:07

Sv: Salomon X-DRIVE 80 TI??

Jeg købte nye ski sidste sæson, og har brugt dem 2 uger nu. Det er salomon X-kart max. 164 cm og 71 mm under foden. Det er en pisteski. Men alligevel er den ikke så ekstrem som min gamle Elan som var en "rigtig" slalom ski 63 mm under foden. Der er markant bedre løft med de 71 mm end de 63 mm. Den er også lige ca. 5 cm længere. så har den tip rocker dog meget svagt da det er en piste ski. Jeg er ingen haj når man bevæger sig uden for pisten. Men det er tydeligt at mærke at der er mere løft i skien end den gamle, hvis der f.eks. er noget opkørt elle ny sne på løjpen. De 80 mm vil i sig selv give en bedre løft end mine 71 mm så der vil teoretisk være mere løft. Nu vejer du 5-10 kg mere end mig, hvilket gør at du vil få et større tryk. Det betyder at de 80 mm måske vil føles som nogenlunde som mine 71 mm. Men for at få et lidt større løft uden for pisten kan du jo vælge en lidt længere ski end den jeg har.

Men hvis du løber mest på pisten så skal den altså være mest egnet til pisten. Bliver den meget bredere så bliver den mere træg i det på pisten. Der er sikker nogen der vil sige mig i mod og der er også nogen der har teknik til at køre en rigtig off pist ski på pisten. Men fik de en rigtig pisteski under foden så ville de jo køre endnu bedre.

Du får ikke bedre materiale om nogen ski stort set end det du har om denne. Det bedste er at prøve skiene. Du skal også være opmærksom på det der er på nette kan være lidt salgs gas. Men start med at gå ud fra dens data. Jeg tror ikke 80 mm er helt ved siden af hvis den skal kunne gå rimelig hurtig fra kant til kant. Hvis du overhoved kan køre sådan, hvad jeg ikke ved noget om. Umiddelbart minder data meget om mine ski blot med 100 mm breddere. Måske er den lidt blødere.

all mountin vil altid være et compromis. Man skal virkelige være dygtig for at køre den samme ski både på piste og udenfor.

Henrik 02/10 2014 08:09

Sv: Salomon X-DRIVE 80 TI??

Hvordan har du fundet dem. Er det fordi de er kraftigt nedsat, de ser flotte ud, eller hvorfor har du netop valgt dem, når nu du som du siger ikke kender ret meget til dem.

Med det du skriver om din erfaring er det tidspunktet hvor du godt kan begynde at købe egne ski, da niveau forbedringerne bliver mindre og mindre fra nu af. Jeg kender ikke skien, men der er i bogstaveligste forstand hundredevis af ski som passe til dit niveau og som du vil køre.

Hvis du køre meget på pisten må dine ski ikke være for bredde, og hvis du køre uden for pisten må de gerne være noget breddere. Smalle ski er mere adrætte da de nemmere kommer fra kant til kant. De har tilgengæld ingen opdrift, med mindre de er meget lange. Det modsatte er så gældende for bredde ski. En ski på 80 mm som jeg vil tro denne ski har siden den hedder noget med 80 har nok et udemærket kompromis mellem opdrift og adræthed. Men kender som sagt ikke skien.

Jeg har selv salomon som en ren pisteski, men om skien hedder salomon eller andet betyder ikke så meget. Og et godt råd er. Glem alt om hvordan skien ser ud, det ses alligevel ikke når du drøner ned ad pisten.

Prøv i øvrigt at læse andre indlæg når andre sprøger om konkrete ski. Der kan du sikkert også finde inspiration i nogle af de svar der er.

Henrik 02/10 2014 08:36

Sv: Salomon X-DRIVE 80 TI??

Ikke meget om dem på nettet ???
Efter 5 sekunders søgen kom der da en masse op. Indtil flere utube anmeldelser og du kan også læse hvad salomon selv skriver. Om de så passer til dig, det finder du nok først ud af når nu har prøvet dem.

flere danske butikker har passe garanti. Det er noget med at du kan få 80 % af skiens værdi tilbage til at købe en ny ski for hvis det viser sig at det var den forkerte ski til dig.

PS.: Det er en ski der generelt er til de kortere svint. Ikke helt slalom men mere Slalom en GS, sådan som jeg selv bedst kan lide det i øvrigt.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen