Sæson status

Jool 21/04 2014 09:15

Så er sæsonen ved at køre på det sidste vers, en sæson som har været lige så uforudsigelig når det drejer sig vejret og sneforhold, men også en sæson som har givet mange gode oplevelser med besøg på nye steder nye ski, men de gamle steder blev heller ikke svigtet, det samme med de gamle ski, men der var dog steder som blev en større oplevelse, Stubital i november var bare super, Passo Tonale i uge 11 med høj solskin og super sne i samtlige 8 dage, og kolde øl med bar overkrop på terrassen bliver nok den skiferie der vil blive talt mest om når vi mødes med venner denne sommer og snakker ski og sne, mens vi drikker et udvalg af alkoholiske drikke fra de snefyldte lande.

Det ville være fint hvis der er flere som vil fylde deres oplevelser i denne vinter på tråden, skriv om hvor i har været hende, er der nogle små lækker steder som vi skal besøge næste vinter, men også hvor i kunne tænke jer at besøge den kommende sæson.

God sommer jool

Ps. nu ryger skiene på loftet

Kommentarer:
Der er i alt 4 svar i denne forumtråd.

Asbjørn Nissen 04/08 2014 14:20

Sv: Sæson status

Hej Jool og jer andre god ide

Har lagt skiene på loftet, for et godt stykke tid siden nu, og har her i sommervarmen haft lyst til at finde dem frem igen. Andre drømmer om sol og varme nogle af os drømmer om sne og hvide piste.
Det blev til lidt mindre skiløb i år end normalt kun en enkelt uge, da turen med min bedre halvdel ikke blev til noget, og det samme galt weekend turen med kollegaerne der ikke blev til noget, grundet for lidt sne i starten af sæsonen.
Var i Passo Tonale i år. Det er ved at være længe siden jeg har været i Italien især, da mit normalt fortrukne skiland er Østrig. Det betyder dog ikke at der ikke findes andre gode ski destinationer uden for Østrig, men de 2 sæsoner jeg har boet i Østrig giver landet en unfair fordel ved valg af destination.
Passo Tonale skal have stor ros et fantastisk område med generelt rigtig gode lifte(gletheren undtaget, men den skulle ifølge 2 Italienske skilærere jeg snakkede med udskiftes til den kommende sæson).
Byen ligger lidt som i bunden af en gryde hvor alle pistene går op omkring. Normalt er jeg ikke super vild med dette, da det i mine øjne ødelægger det med en udflugt på skiene da man ser det samme fra alle piste. Dette havde dog sine fordele. Det var nemt at finde dem man var på tur med, man var aldrig langt fra hvor man boede og området blev i det hele taget nemt at overskue.

Det vil dog være en fejl af mig, hvis jeg skriver at en tur/udflugt ikke var muligt for byen Pontedilegno kunne man stå på ski til og her var et andet bjerg eller byen Temo.

Området var rigtig dejligt det var fyldt med røde brede boulevard piste og bliver jeg nogenside spurgt til, hvor man finder de bedste boulevard piste er det helt sikkert Passo Tonale er imellem mine favoritter på dette område. Desuden havde de en rigtig fin funpark dog uden half pipe, men med nogle gode hop både store og især små til gøre en parat til at tage de store. Ofte synes jeg man mangler de helt små hop for en kylling, som mig er det rart først, at få styr på afsæt timming ovs. før jeg har lyst til de mellemstore og store hop. Her kunne man starte i de helt små og som modet steg kunne man så tage større og større hop. Stor ros for det så selv en kylling, som mig kom ud over et af de helt store hop, hvor man flyver flere meter. Normalt er jeg ikke så vild med at hoppe da jeg er kommet lidt galt afsted et par gange.
Sneen i Italien var også fantastisk i år. For engang skyld Italien der fik mest sne det er også lidt atypisk.
På trods af den megen sne var pukler ikke nemme at opdrive, på dette punkt lignede Italien sig selv.

Den Italienske mad og vin er jo heller ikke så dårlig den kan man jo få lidt hang til.

Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg skal til Passo Tonale, men kan dog overveje, at bo i Pontedilegno næste gang for at ligge mest muligt i midten af skiområdet hvilket jeg tilråder folk.

De bedste sommer ski hilsner til alle

Jimmy 21/04 2014 20:23

Sv: Sæson status

Hej Jool

Fed tråd du har startet. Schladming henover Julen var god, de ikke super gode sneforhold taget i betragtning. Stedet er absolut værd at besøge igen. Og det er stedet som østrigerne selv foretrækker.

Cerna Hora i Tjekkiet uge 8 er et godt lille og meget meget billigt sted. Især som alternativ til Norge og Sverige. Selv om det har været en skodsæson i øst med hensyn til sneen var det alligevel ok der.

Livigno her i påsken var bare superfedt. En uge med skiftevis høj solskin, storm, skyet og indimellem også nysne og minusgrader. På toppen var der 2 meter sne, og omkring 1-1,5 meter i bunden. Bedst tidligst på dagen da det blev noget opkørt i bunden senere på dagen. Men helt vildt super gode hurra og Jubii fede forhold på toppen op på bagsiden af Carosello, hvor der den sidste dag var plads til lidt leg på siden af pisterne også. LIVIGNO ER BARE DET BEDSTE SÅ SENT PÅ SÆSONEN. LIVIGNO får alle stjernerne og der er jo gratis liftkort i ydersæsonen.

Og ja, mine ski ryger også i kælderen nu, snøft.....Men måske der er lidt sommerski i Norge......ja der er sgu.

Madmartigan 23/04 2014 10:46

Sv: Sæson status

Super tråd, fedt at høre jeres beretninger.

Ischgl uge 3, med gutterne. Vi boede igen i Mathon, så lidt billigt var logiet da. Kuhstall er altid dyrt, men pisse hyggeligt. Vejret var godt, og vi fik heldigvis sne om tirsdagen. Fik prøvet den nye Pendel Bahn, men det var ren iset offpist. Der er ikke piste 42, som der ellers står på pistekortet, men blot en markeret rute. Vejret var med os, og der var masser af sol, på nær den dag, der sneede.

Kirchberg i uge 12. Med familien. Konen, jeg og sønnen på 3 år kørte selv om lørdagen, d. 22/3, og så kom mine forældre med flyveren til Salzburg onsdag morgen. Så havde de den bette, så kunne vi rigtig udforske området torsdag og fredag. Jeg var meget skeptisk, da der ikke var kommet sne i hele marts. Da vi ankom til Kirchberg lørdag aften, var der 16 + grader, og folk sad udenfor og spiste. Der var grønt overalt. Søndag morgen var der hvidt og sneen dalede ned hele søndag og halvdelen af mandagen i -1 til -2 grader. Fuldstændig surrealistisk, der var lige pludseligt hvidt over alt, alle træer var dækket af sne, og beboerne i byen skrabte sne på livet løs. Knægten kom på ski halvdelen af dagen, og sidst på ugen var det kun kælk. Området er ok stort, og 3S kabinen er til dato den smukkeste lift jeg har været med, der er virkelig flot, især når hele landskabet er dækket af sne. På Jochberg siden er det dog meget snævert, og jeg kunne forestille mig der var vildt meget kø i de travle uger, da man tit kun kan komme med én lift. Modsat fx Ischgl og Kirchberg/Kitzbühel, hvor man tit kan vælge en anden lift, med mindre kø. Bestemt et sted jeg kunne komme tilbage til, men hold nu k… det er dyrt i Kitzbühel.

Niels Leth-sørensen 25/04 2014 14:31

Sv: Sæson status

Hey Jool og Co

Super tråd :-)

Jeg ser tilbage på en fantastisk sæson som begyndte i uge 45 på Kitzsteinhorn og sluttede her i påsken i Lillehammer SkiResort, dejlig lang sæson.
Nu er jeg vældig optimistisk og positiv specielt når det angår sne og ski.

Forholden har gennem hele sæsonen været meget fine, trods de udfordringer vejret har giver på alle destinationer, meget sne, lidt sne, lange perioder uden snefald og varme. Jeg har været heldig med vejret og har fået rigtig meget sol gennem hele sæsonen, eneste sted uden sol var uge 49 på Kvitfjell.
Fire nye destinationer for mit vedkommende, Kitzbuhl med indgang fra Mittersill, den del fra 3S liften og til Mittersill havde jeg ikke besøgt før, det var en rigtig god oplevelse med gode nedfarter. Forbindelsen frem mod 3S liften mod Kitzbuhl, mangler lidt forbedringer i liftsystemet, med en god oplevelse.
Wildkogel i Pinzgauedalen i uge 7, på bagsiden af Zillertal, var ligeledes et godt bekendskab. Måske mest til familier med mindre børn, eller som i vores tilfælde med 113 medlemmer fra Hobro Skiklub. Godt og overskuligt, samt det at der kan tilkøbes områder som Zillertal og Kitzbuhl løfter området, men gode lifter og en stor gryde hvor de små kan slippes løs samt et rigtig godt begynder område er klar på plussiden.
SkiJuvel blev besøgt i uge 11, hvor vi nærmest bode i liften, vi havde vel nærmest 0 meter til liften. Et fint område som på ingen måde virker overfyldt, vi havde tre dag og står med et positivt indtryk. Det var en drenge tur med fokus på skiløb og hygge, så det var fint at der ikke var så mange "fælder" i bunden.
Skeikampen i Norge var mål for påsketuren, herligt vejr og med kun små 25 min i bil til Hafjell og Kvitfjell var det et fint udgangspunkt til de tre destinationer, specielt når prisen for fire skidage kun var 4200,- for fire personer med liftkort, færge og lejlighed, det er det bedste "påskeæg" eller pris fif jeg har set.
Nytår blev holdt i Wagrain og her var der rigtig mange gæster over alt,her blev det til sen frokost, men det passede godt med den sene aftensmad på hotellet kl. 20.00. Så de 2 timer omkring middag blev faktisk til gode timer på ski med masser af plads. Uge 3 var det Alpendorf og modsat nytårs ugen var der nu masser af plads i Wagrain området og G-Linken er et HIT. Så 7 tur på ski gennem sæsonen og 34 skidag. Det der står tilbage for mig er en fantastisk sæson, forholdene taget i betragtning, god sne (alt sne er god sne) og over 25 dage med sol, det er ikke så ringe endda.

Skihils og god sommer

Niels Leth

http://www.hobroskiklub.dk

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen