Ruten til Sölden og vignette?

Brian Lund 01/04 2015 09:27

Vi kører på fredag via Flensborg til Sölden, jeg har hevet ruten frem på google maps og den foreslår at køre over Füssen, Fernpass og så videre, hele ruten i Østrig uden motorvej eller schnellstrasse (heller ikke Roppener tunnel).

Er dette den bedste rute? For så kan vi jo spare os vignetten! (Ikke så meget for prisen, men lige så meget det at vi slipper for en pause)

Hvad med snekæderne? Nu er vi jo sidst på sæsonen, men det sner nu og der er mere på vej, er der snekædepligt på fernpass (ja det er der sikkert)? Hvad med vejen op til Sölden? Om ikke andet følger jeg i hvert fald situationen på webcams op til afrejsen.

Jeg regner med at vi kommer tidligt lørdag morgen, så vi undgår nok den værste rejsetrafik, trafikken har i hvert fald ikke tidligere været noget problem når vi ankommer på andre destinationer i østrig før kl 8-9 stykker om morgenen. Og så er vi jo også ved at være sidst på sæsonen.

Kommentarer:
Der er i alt 8 svar i denne forumtråd.

Jool 01/04 2015 10:13

Sv: Ruten til Sölden og vignette?

Hej Brian

Jeg læser det som der er kædepligt for LKW over 7.5 ton i Fernpass

Har aldrig selv brugt kæder, er ikke blevet tjekket om jeg havde kæder i bilen.

Brian Lund 01/04 2015 10:38

Sv: Ruten til Sölden og vignette?

Du har helt ret, jeg fik ikke nærlæst det der stod, konstaterede bare at Fernpass var på listen! ;)

Vi har heller aldrig haft brug for snekæderne selvom vi næsten altid har haft dem med, men denne gang kører vi ikke i den samme bil.

Der var dog ekstremt vejr i St. Anton til nytår da vi kørte der ned, heldigvis var vejen heller ikke så stejl der så der fik vi heller ikke brug for dem, men der var netop også snekædepligt for lastbiler men ikke for personbiler. Skulle vi have været videre mod Lech eller Zürs var der pligt! Og af god grund, det så vi da vi tog bussen der op et par dage senere!

Jool 01/04 2015 11:26

Sv: Ruten til Sölden og vignette?

Hej brian

Nu er vejen over Fernpass ikke særlig svær eller udfordrende, jeg har været steder denne vinter hvor vejen op er noget mere tricky.

Jb 02/04 2015 15:19

Sv: Ruten til Sölden og vignette?

Lige hjemkommet fra Sölden her til morgen. Vi kørte via Fernpass i mega snevejr, men snekæder er ikke nødvendig og ikke pligtigt for personbiler. Du behøver ikke vignette hvis du tager landevejen efter Fernpass. I øvrigt en rigtig fin vej. Vejen ind til Sølden er ikke noget problem.

Brian Lund 03/04 2015 01:43

Sv: Ruten til Sölden og vignette?

Super duper! Vi kører i morgen aften! :)

Brian Lund 01/04 2015 09:39

Sv: Ruten til Sölden og vignette?

Haps, har fundet en side hvor jeg kan se den aktuelle situation (generel vej info samt snekædepligt)! :)

Kan se at der lige nu dags dato er snekædepligt på både Fernpass og Ötztal strasse, men først efter Sölden og op til Gurgl!

Så kan vi jo vælge en anden vej end Fernpass hvis det stadigvæk gælder lørdag morgen.

http://www.oeamtc.at/verkehrsservice/output/html/ti_uebersicht.html

Jool 01/04 2015 09:54

Sv: Ruten til Sölden og vignette?

Hej Brian

Denne vej er super og kan køres uden vignette. Kører den selv 1-2 gange hver vinter.

Når du er ved at være ude af Imst kører du i en rundkørsel her snupper du bare landevejen ca 10 km så kommer du til øtztaldalen her er der ca 35 km til sølden, fin vej hvor der ikke skal bruges kæder.

Vejen over fernpass er en ok vej, jeg har aldrig brugt kæder selv om jeg ofte kører der om natten, men har dog oplevet lidt sne/slud.

I skal købe et liftkort med 1 dag i gurgel, tag bussen fra sølden den tager ca 20 minutter, kør helt ind til obergurgel brug en time eller to her og smut så over i hockgurgel, start evt med at løbe helt i bund her, hvis i venter til kl 15-16 tiden så er den særdeles opkørt på denne årstid,

Den dag i kører hjem hvis i kører om morgenen skal i prøve küthai som ligger på vej ud af dalen, området er lille ca 60 piste km men ligger meget højt og har nok nogle af de bedste pister i Østrig, i kan ikke køre på jeres pistekort fra sølden, vejen ind er ikke den samme i skal køre ud når i kører hjem kik på googlemap (vejen ud er super fin)

PS jeg misunder jer, får helt lyst til at komme til sølden god tur

Brian Lund 01/04 2015 10:12

Sv: Ruten til Sölden og vignette?

Jeg takker mange gange! :)

Det med fælles liftkort har jeg set og tænker også det da i hvert fald er de 10 euro værd lige at kunne snuppe en dag i Gurgl og prøve området der! Vi plejer gerne at prøve de forskellige områder når vi har chancen og har gjort det både i Zillertal, St. Anton og flere steder i Skiamadé!

Kühtai havde jeg ikke overvejet, men jeg vil da have den i baghovedet, jeg tror nemlig vi står på ski lørdag også! Hvorfor nøjes med 6 eller 7 dage hvis man kan få 8! ;)

Ja nu har du faktisk givet mig en idé, for vi kunne jo køre torsdag aften i stedet for fredag, men det må jeg lige tage med min kammerat, haha!

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen