rejser arranceret af "skiklubber"

Jool 20/09 2014 10:14

Helt ærlig, nær jeg kikker på de priser som diverse skiklubber her på siden byder ud med, så er det efter min mening toppriser, hvis man køber sin rejse af et rejse bureau flere måneder før afrejsen så må varen kunne indkøbes langt under listepris, 8000 Kr. til Canazei i uge 11 er over den pris som varen bør koste.

Det er fint at man laver klubber hvor man kan rejse sammen, men det bør ikke være klubber der drives for profittens skyld

Kommentarer:
Der er i alt 25 svar i denne forumtråd.

Jool 03/10 2014 11:39

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Hej Niels

Som medlem af den lokale skiklub, hvor jeg også har deltaget i klubture, har jeg stor respekt for de som aktivt yder en indsats for klubben og dens medlemmer både i dagligdagen og når der skal bruges kræfter på at arrangere den årlige skitur, denne respekt gælder min klub og de andre skiklubber under forbundet. mit angreb er rettet imod den prispolitik som de såkaldte "skiklubber" byder ud med, endvidere mener jeg også at det ansvar som der følger med at være arrangør af en sådan tur er luftig, og særdeles problematisk, hvilken garanti har man for at ydelsen (turen) bliver leveret???

Niels Leth-sørensen 03/10 2014 12:09

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Hej

Det glæder mig, at det er de såkaldte rejseklubber som ikke er medlem af Danmarks Skiforbund, som er dem der sigtes mod i tråden. og som udgiver sig for at være noget de ikke er.

Der er jeg bestemt enig med dig Jool, sikkerhed i den arrangerede rejse i forhold til hele paletten, økonomi, afbud, krak etc.

Jeg ved godt at vi ikke kan tilbyde helt samme tryghed som et rejseselskab via Rejsegarantifonden, men det er et spørgsmål om hvordan vi har opbygget vores turer og hvilke aftaler vi har med hotellet. Vi gør alt for at minimerer risikoen for os og for vores medlemmer, men vi kan ikke udstede garanti.

Stadigvæk en god og vigtig tråd, den anden tråd har jeg desværre ikke set.

God Skievent til alle der kommer forbi Aarhus.

Skihils

Niels Leth

Jool 03/10 2014 16:53

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Hej Niels

du får lige et link til den anden tråd http://www.skisport.dk/forum/canazei-72807/

Skisport.dk Redaktion 12/10 2014 11:16

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Hej (endnu en der bruger initialer i stedet for at stå ved sit navn/identitet ;o) )

Kort opsummeret, den store harme over Alpin3000 går vel primært på:

- En person der under 11 synonymer har udgivet sig som glade gæster og lokket andre med, det virker plat og useriøst at lave 150 indlæg her der skal reklamere for at arrangør og venner/familie kan score frirejser
- Naturligvis er der frirejser og gratis liftkort (i andre skiklubber går de i mange tilfælde til de skilærere der sørger for gratis undervisning til medlemmerne)

I relation til tråden hvor Trier Ski optræder, de står ved deres navn, det er vel meget seriøst?

Og herfra redaktionen giver det fortsat så mange minuspoint på karma-kontoen at vi synes de hører i kategorien platenslagere. (Havde den form for markedsføring foregået skjult af en virksomhed ville det til sammenligning have været i strid med markedsføringsloven og dermed strafbart!)

Så fortsæt det gode arbejde i alle skiklubberne, og til dem der laver anonyme indlæg til reklame for Alpin3000 - hold jer væk fra dette forum.

Mvh redaktionen

Asbjørn Nissen 13/10 2014 15:45

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

For hver eneste gang Alpin3000 bliver forsvaret anonymt bliver det bare endnu mere pinligt! Som jeg har opfordret jer til alpin3000 både på mail og i sidste debat omkring alpin3000, få en af jeres 2 stiftere til åbent at stå frem med navn og giv en udtalelse. Personligt står jeg frem med navn og billede af mig selv.

Rasmus Skov 20/09 2014 11:00

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Hej Jool

Enig/hørt (uden dog at have nærstuderet konkrete eksempler - den eneste klub der har så meget kommerciel interesse/indtægt at de overfylder det her forum med spam for deres ture er Alpin3000 ;o)).

Bemærk, at Alpin3000 mig bekendt ikke er en officiel skiklub under Skiforbundet. Så man får ikke de fordele man har ved at være i en rigtig skiklub.

De "rigtige" skiklubber kan findes her: http://www.skisport.dk/skiklubber/ (og de har mig bekendt masser af rimelige turer både i og udenfor ferierne, med undervisning af uddannede instruktører og meget mere)

Mvh Rasmus

Hyst 20/09 2014 11:39

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Jool
Så er det bare i gang med at lave din egen tur. Det er jo et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Men skisport.dk er jo et firma, og leverer info om skiture fra forskellige udbydere, og vist nok lægger vægt på seriøse udbydere.


Rasumus
Ja, du er jo ret large med hensyn til den form for spam for en kommerciel side, men måske du skulle sætte nogle guidelines? Jeg har faktisk savnet dem lidt.

På snowjapan er sådanne indlæg banlyst, og man får én advarsel og hvis det ikke hjælper er det ud (måske er de lige stramme nok med hensyn til at give hinanden tip).

På snowheads (ikke kommerciel) er der også grænser hvad man kan tillade sig - men man kan købe sig lidt til lidt reklame)

Per Hansen 20/09 2014 12:13

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Hej gutter,

Alpin3000 er en forening lige som andre skiklubber.

Iøvrigt den eneste, hvor det er gratis. Så der er ikke noget kommercielt. Jeg har rejst med dem mange gange. Her fik jeg at vide, at de er ikke medlem af dansk skiforbund, da det koster, men vil gerne. Vist nok 30 eller 50 kr. per medlem. Og hvordan skulle man betale det, når der ikke er nogen profit. Så der er bare tale om et rejsenetværk. Det er netop det, som er fedt. Og vi har det super. Derfor har jeg slået et slag for dem.

Håber det kan hjælpe lidt?

Per

Rasmus Skov 20/09 2014 12:14

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Til hyst:
Jeg er umiddelbart tilhænger af selvdisciplin, og jeg synes også de fleste har rimelig "pli" ;o). Vi har som sådan ikke et ønske om at skulle være bussemænd på alt der bliver skrevet, det er et frit land.

I korte træk kan jeg historisk sige at vi i gennem de sidste mere end 50.000 indlæg her:
- Én bruger der er blokeret
- Har slettet mindre end 5 tråde der omhandler skirejsebureauer (heraf var den ene en tråd hvor gæsten tabte sagen i rejseankenævnet og faktisk havde fået en god behandling)
- Har slettet tråde fra brugere der ønsket deres navn fjernet i forbindelse med indlæg (mange festlige forklaringer har der været på hvorfor folk vil have dem slettet).

Så alt i alt, ja lad os håber at selvdisciplinen fortsat er nogenlunde i top, at dem der bare vil annoncere lejligheder og andet - reelt vil læse at vi skriver at det er ikke det vi har lavet det til.

Så er det vel også her vi lige kan sige tak til alle de fantastiske bidragsydere der hjælper andre her på siderne.

Husk forslag og ideer til hvordan vi gør Skisport.dk endnu bedre er altid velkomne på redaktion@skisport.dk

Mvh Rasmus (og resten af teamet)

Rasmus Skov 20/09 2014 12:18

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Til Per

Så tillader jeg mig at udfordre dig, har I tjekket hvad I får ud af medlemsskabet af Skiforbundet?

Eksempelvis forsikring på deltagernes rejser med jer - til en pris hvor ingen andre kan lave forsikring, så hvorfor ikke få det med i klubben og blive en rigtig skiklub, med de yderligere fordele det giver (adgang til kurser mm.) - det lyder til ånden er der.

Jeres medlemmer kan vel også være uheldige og falde på en trappe eller lignende på en af jeres turer, hvor en forsikring vil være god at have.

Mvh Rasmus

Per Hansen 20/09 2014 12:29

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Det kan jeg jo ikke svare på. Jeg er bare medlem og rejser med dem. Dansk Skiforbund gør sikkert en masse godt. Det kender jeg ikke til. Og en forsikring er vel også godt. Mig bekendt er der ikke nogen uvilge nogen steder.

Per

Nicolai Nielsen 19/10 2014 08:19

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Hej Heidi
Jeg synes det er fantastisk at du, og sikkert også mange andre, har haft nogle gode skioplevelser med alpin 3000.

Det tåbelige i hele denne sag er, at en eller to personer, tilfældigvis de to som står bag alpin 3000, har oprettet falske indlæg, 150 som jeg forstår det, der roser alpin 3000 og deres skiture til skyerne og opfordrer andre til at tilmelde sig.

Udover det er moralsk forkasteligt, så er det garanteret heller ikke helt lovligt.

Set i det lys synes jeg det er fantastisk at Skisport.dk har opdaget det og offentliggjort det.

Venlig hilsen

Nicolai Nielsen

Skisport.dk Redaktion 22/09 2014 11:54

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Kære læsere

Vi lader tråden her stå åben (lad os bare kalde det for en advarsel mod metoderne i Alpin3000), på trods af at deltageren Per Hansen viser sig at være en anden end han giver sig ud for:
http://www.skisport.dk/forum/canazei-72807/

(måske netop derfor nogle synes disse rejser var lige lovligt dyre, Pe(te)r skulle tjene penge på rejserne, og derfor blev der oprettet falske navne herinde, som talte godt om rejserne).

Vi er i fuld gang med at slette de falske indlæg fra Per, Helle, Stine, Pia, Sara, Ole, Lene, Lotte og Susanne (og hvem vi mere måtte falde over).

Er du via forumet her blevet lokket på en tur med Alpin3000 så beklager vi, du er med stor sansynlighed blevet lokket af en der ikke udgiver sig for at være den han er. Vi håber du kan se vedkommende i øjnene når I nu skal ud at rejse sammen som venner i "skiklubben" (som når nu vi er i gang, stadig ikke er en officiel skiklub under skiforbundet)

Mvh redaktionen

Asbjørn Nissen 22/09 2014 13:41

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Tak Skisport.dk Dejligt at i oppe på mærkerne

Hyst 22/10 2014 20:10

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Kære Heide

Du misforstår hvad dette handler om.

Som skrevet af andre drejer dette sig om forfalskning af identitet for egen vindings skyld.

Det er lige som at forfalske et pas og udgives sig for en anden/ikke eksisterende person.

Det er det dette drejer sig om.

Fjeldabe 22/10 2014 20:51

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Fantastisk tråd, med en udvikling som er en aften-krimi værdig.

@Heidi
Tråden her handler om at Jool ikke forstår at skiklubber udbyder/promovere rejser (bla. via denne side) som prismæssigt ligger langt over det man(han) ville forvente at en sådan klubrejse vil koste. Tråden ”fødes” muligvis her hvor ”Helle” har startet en tråd: http://www.skisport.dk/forum/canazei-72807/. Tråden handler om en tur med Alpin3000.

Jool forbinder sikkert ligesom jeg ”ski-KLUB” med de mange lokalforeninger som er tilknyttet Dansk Skiforbund og DIF, altså i bund og grund idrætsforeninger – men i den danske skiverden ofte omtalt ”skiklub”. (Nu e det jo altså mig som tolker, og du Jool må endelig korregerer. Jeg prøver bare at hjælpe HB/Heidi)
Rigtig mange af de her skiklubber arrangerer billige turer for deres medlemmer, i god gammeldags foreningsånd. Ofte indeholder disse turer udover sociale arrangementer også undervisningstilbud til klubbens medlemmer – dette fra klubbens trænere eller instruktører (man har vist også billig forsikring gennem DIF’s store fællesforsikring). Totalt set bliver priserne på disse ”pakker” ofte svært konkurrencedygtige med markedsprisen.
Jool forstår så ikke at ”skiklubber” som f.eks. alpin3000 har rejser som koster mere end markedsprisen.
Jool, jeg med flere synes måske det er vildledende at kalde en ”kommerciel” virksomhed ”skiklub”, derfor forstår man måske ikke prisen. Men der er ingen lov imod at kalde sig en skiklub, uden at være en ”forening” under DIF/Dansk skiforbund.

Tråden her tager så en ”sjov” drejning, når ”Per” kommenterer tråden. Per har også kommenteret ”Helles” tråd.
Det viser sig at Helle og Per (som ”taler” sammen i Helles tråd) skriver fra den samme IP adresse – i praksis samme computer/hjem. Det viser sig også at denne IP adresse er brugt til at kommenterer med ikke mindre 11 forskellige navne, som tilsammen har 150 indlæg – som generelt omhandler Alpin3000, og fremstiller Alpin3000 i et ualmindeligt godt lys.
Det er ikke alene rent plattenslageri og moralsk forkasteligt, det er og i strid med loven omkring skjultreklame – hvis IP adresses kan tilknyttes til personer med tilknytning til Alpin3000, mener jeg faktisk man kan/bør anmelde det.
Det er ikke anderledes en hvis en blogger fremhæver et produkt han/hun har en økonomisk/kommerciel interesse i uden at oplyse det.

Så du kan måske forstå, at folk er lidt skeptiske til ”anonyme brugere” når det omhandler Alpin3000.

Du linker så til en anden tråd, hvor privat personer med tilknytning til rejseselskaber også kommenterer på produkter, som de har en tilknytning til kommercielt (kommenterer ikke starter tråden).
Den store forskel her ligger jo i at både ”Kalle” og Henrik åbent fortæller at de har tilknytning til virksomheder med kommerciel interesse i det produkt, som tråden handler om.
Kalle oplyser sin Trier-Mail i 2. post, og Henrik skriver jo at det er hans arbejde. Der er altså ikke tale om SKJULT reklame, og slet ikke om en og samme person som sidder og skriver med sig selv og forherliger et produkt.

Alpin3000 er blevet kontaktet af en af brugerne her på sitet, og har fået mulighed for at forklare sig i sagen om de 150 indlæg af 11 forskellige personer med samme PC(...) – måske bidrage til at løse ”mysteriet”, kan du sige. Det har vist ikke givet noget resultat.
Jeg ved ikke om det er Alpin3000 som står bag de 150 indlæg, eller om det er et medlem eller en ”fan”, som har forsøgt at ”hjælpe” forretningen i gang.
Men du må da indrømme at det lugter lidt?
Måske du Heidi, kan gå til stifterne af din klub Alpin3000, og få en forklaring/kommentar på vejene af brugerne af Skisport.dk? Det vil da være i alles interesse, særligt Alpin3000 hvis det ikke er dem.

Fjeldabe 22/10 2014 20:52

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Ser jeg heller ikke selv er helt gennemskuelig – men redaktionen ”ved” hvem jeg er…
Jeg hedder Rune Abildgaard Sørensen. Lever af at være i bjergene, jeg fjellfører (bjergguide) og skilærer og har arbejdet med dette i snart 10 år. Jeg har mit eget lille firma, men arbejder primært som freelance for andre guideselskaber og skiskoler.
Bor selvfølgelig ikke i Danmark mere, men i Norge og driver mesteparten af min ”virksomhed” her.

Niels Leth-sørensen 22/10 2014 21:18

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Hej

Så er den da skåret ud i pap, så det ikke er til at misforstå.
Undre mig meget, som mange andre sikkert, at Alpin 3000 er helt neutral, det lugter, nå dem om det.....

Tak til Rune for den skarpe kniv :-)


Ski Hils

Niels Leth

http://www.hobroskiklub.dk http://www.lethstravel.dk

Skisport.dk - Redaktion 23/10 2014 08:40

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Tak Rune/Fjeldabe ;o)

Kunne ikke være sagt bedre.

Lad os lukke tråden her - med den undtagelse at hvis nogle fra Alpin3000 har noget at tilføje, så skriv det her, eller skriv til os på redaktion@skisport.dk

Mvh redaktionen

Heidi 27/09 2014 19:23

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Hold da k... det er en øjenåbner! Det er da godt, at der er nogle som sidder og "holder lidt øje" med, hvad der sker på siden.

Hyst 27/09 2014 21:05

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Asbjørn, fik du svar på din henvendelse til "skiklubben"?

Den har jo være ret fraværende selv - eller skal vi tolke Per's farvel som selves "skiklubbens" farvel her fra siden?

Asbjørn Nissen 28/09 2014 16:17

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Jeg fik ingen svar fra skiklubben efter min meget direkte og personlige henvendelse. Personligt tolker jeg det meget negativt fra skiklubbens side og har bestemt ikke lyst til at rejse med alpin3000. Er dog generelt ikke så negativ omkring skiklubber som denne site ligger op til. Synes der er noget unikt ved skiklubbernes måde at rejse på uden jeg selv er medlem af en. Har dog mødt og samarbejdet med flere udenlandske skiklubber især fra Tyskland og Holland. Dette gør at jeg ærligt kan sige det er en anderledes måde at rejse på som jeg som udenforstående normalt vil anbefale.
Desuden er jeg lidt imponeret over det fantastiske arbejde Roskilde Skiklub har gjort med skipisten ved Hedeland Skicenter .
PS. Jeg har som nævnt ingen forbindelse til hverken Roskilde skiklub eller nogen andre danske skiklubber har blot besøgt hedeland skicenter en gang og var som sagt imponeret.

Asbjørn Nissen 28/09 2014 16:18

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

PS. Med site mener jeg tråd!!!

Niels Leth-sørensen 01/10 2014 20:34

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Hej

Jeg står gerne ved at jeg er formand for Hobro Skiklub og set ud fra den stol er det lidt en interessant tråd. For hvad er en skiklub og hvorfor har vi "kun" 17.000 medlemmer i Danmarks Skiforbund, når der er over 500.000 der står på ski.

Vi er en sportsklub, måske er det det der skræmmer folk væk, vi er dog ca. 350 medlemmer og gør hvad vi kan for at skabe glæde på ski, for alle uanset niveau.

I forhold til de turer vi arrangerer og jeg kan naturligvis kun udtale mig om Hobro Skiklub, så er vores afsæt sammenhold, fællesskab, det sportslige og det at blive lidt bedre på ski. Vi favner alle fra nybegynder på 2-3 år til p.t. danmarks bedste atlet på alpin ski. Vi driver en sports klub, vi driver ikke en rejseklub, det samme gør sig gældende for Danmarks skiforbund.

Vi gør alt for at formidle det sikre skiløb og at glæden ved skiløb ikke afhænger af hvor god man er, men at du ved hvad du kan.

Så er der naturligvis forskel på hvordan en klub arrangerer deres turer, vi arranger de fleste selv, og det gør vi fordi vi vil give vores medlemmer value for money og ikke skal tjene penge. Men skiløb med en skiklub er anderledes, det er fællesskab, det er at hjælpe hinanden det er ferie med lidt mere sportslig islæt.

Jeg ved vores turer sagten kan hamle op med hvad man giver hos en prof, når det er hele pakken der vurderes. Men det er fordi vi tager risikoen, men også har nogle gode samarbejdspartner i Alperne, at vi eksempelvis kan leverer et uge 7 koncept som vi gør.

Derfor er jeg lidt ærgerlig over overskriften, hvis det specielt var Alpin 3000 det dreje sig om, specielt hvis vi der driver en seriøs idrætsklub, bliver trukket i et dårligt lys, fordi andre ligge sig i slipstrømmen, som skiklub, grundet profit. Gratis medlemsskab får dog mine advarsels lamper til at blinke.

Super flot af Rasmus og co, at i har spottet dette.

Blot lige et indspark fra en ægte skiklub, med snart 40 år på bagen.

Se Hobro Skiklubs historie her: http://www.hobroskiklub.dk/?sideid=827


Rigtig god skisæson til jer alle


Skihils

Niels Leth


PS: Rasmus jeg kommer desværre ikke til Aarhus på lørdag.

Hyst 01/10 2014 22:08

Sv: rejser arranceret af "skiklubber"

Hej Niels

Tak for dit indspark. Jeg går ud fra du har fulgt begge tråde denne sag drejer sig om!?

Derfor vil du sikker også vide at sagen ikke drejer sig om skiklubber som Hobro eller andre lignende, men da der blev oprettet fiktive identiter for at promovere én bestemt "skiklub" - måtte det betegnes som bedrag, og krævede handling.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen