Nye ski, hvillke?

Tobias 24/01 2010 18:29

Hej

Ja undskyld jeg spørger, for der er sikkert utallige tråde omhandlende dette.

Jeg skal afsted har i uge 7 og satser også på at komme afsted næste år (samt mange år frem), grundet mine bekymringer for udlejningsski samtidig at det koster omkring 1 k, så ville jeg høre om nogen herinde kan anbefale et par ski til omkring 2000,-. Jeg skal afsted for 3 gang nu her, men er nu ret godt med. Aner dog overhovedet ikke hvad jeg skal kigge efter, men satser lidt på en længde på 165cm er ca. 189 høj.

mvh Tobias

Kommentarer:
Der er i alt 13 svar i denne forumtråd.

Johnny 04/02 2010 19:29

Sv: Nye ski, hvillke?

Hej.
Jeg svare lige kort på dit spørgsmål og ikke alle de udenom kommentar.

Eks. Atomic 9.18 verdens mest solgte ski i ny og forbedret kvalitet til 1998,- det er et super køb og nogle ski alle har glæde af selvom man er nybegynder eller øvede.

Hilsen Johnny.

Thomasdk 30/01 2010 23:00

Sv: Nye ski, hvillke?

Fuldstændig uenig med hamdensaere: Jeg mener Støvler støvler støvler...som det første.
Nu er jeg ikke den mest erfarne skiløber herinde, men vil til enhver tid bakke Asbjørn op på hans støvle kommentar. Hellere gode støvler og skodski end det modsatte.

Det står også side op og side ned i hele forummet.

Ellers kan du jo spørge rundt herinde og spørge de rutinerede løbere, om de kunne tænke sig en tur ned ad fjeldet i et par udtrådte udlejningsraflebægre.
Glem du det der med om man sparer flest basseører på skistøvler eller ski hvis man køber. Hvor meget vil man spare for at ødelægge sin ferie fuldstændigt, eller evnen til at blive god på ski?
Min første ferie var i lejestøvler, aldrig har jeg prøvet så mange støvler på en uge, og været så utilfreds. At skulle stå der gang på gang i en skiudlejning og diskutere støvler der gør ondt med en blank 16 årig ekspedient er ikke noget for mit temperament. 20 minutter på dette forum, og man ved mere end sådan en dreng lærer på en hel sæson.(Man kan godt udrede jeg havde en dårlig oplevelse ikk?:)
Nu har jeg mine egne. Det er støvlerne der styrer skiene, har du skodstøvler er det som at køre bil med løse hjul.
Jeg kan mærke forskel på om jeg har de rigtige strømper på eller ej, fik et par prøvesokker forærende, som var tykkere i bunden og tyndere i toppen. Straks sov min ydre fodkant, og støvlen var løs i skæftet uden styring med min normle tilspænding, og skiene krævede ekstra kræfter at styre. Jeg måtte smide strømperne ud, efter en kort tur ned af transportpisten og direkte tilbage til hytten igen.
Så lidt skal der til for at ødelægge skiløb. Måden en sok sidder styrer støvlens komfort. Støvlen styrer dine ski. Få styr på din støvle via en god skibutik, og så får du styr på det meste.

Frederik 31/01 2010 10:28

Sv: Nye ski, hvillke?

Hej, Thomas.
Sikke noget vrøvl at lukke ud, bare fordi du selv har haft én dårlig oplevelse med udlejede skistøvler... Har selv stået på udlejnings støvler 5 år i træk (ved godt det ikke er overdrevet meget, men en smule mere end dig :P) og arbejder nu som skiinstruktør på mit 6 skiår. Så vil påstå at man godt kan udvikle sig i udlejede skistøvler ;)
Iøvrigt har jeg ikke haft én eneste dårlig oplevelse med udlejnings støvler. Ihvertfald ikke en jeg ikke kunne bytte mig ud af.

Er helt enig i at støvlerne er mange gange vigtigere end skiene. Men i dette tilfælde bliver du nødt til at se det i et større perspektiv. Nu kender jeg ham der skrev personligt, og skal afsted med ham i uge 7. Derfor ved jeg også at han ikke har råd til at købe nye skistøvler og leje ski dernede...

Thomasdk 31/01 2010 10:43

Sv: Nye ski, hvillke?

Hej hamdensaere

Nix - bare fordi du ikke er bekendt med problemstillingen er den da ikke ubetydelig i alles verden. Men fedt at høre du har styr på det med støvleudlejning, min bror har stadigt et mærke i skinebenet after en støvle i idre. En anden jeg kørte med ved indoorski havde haft blod på strømpen, det var fra Frankrig.Man kunne stadigt se mærker efter 3 uger.
Jo - jeg mener det jeg skriver.
Når du tilsyneladende har en masse forbehold i det du skrev, så er det da klart du får et sådan svar.
Der er andre end dig og dine bekendte der læser dette. Måske det havde været bedre i havde snakket privat om det.
Om du arbejder som instruktør eller ej er da ligegyldigt, for dit budskab bliver aldrig bedre end det som modtageren forstår af det, det er simpel instruktør viden.

Asbjørn Nissen 31/01 2010 12:57

Sv: Nye ski, hvillke?

Nu synes jeg nok diskutionen falder af sporet og der bliver set lidt for meget på tingene i sort hvidt. Selvfølgelig kan man udvikle sit skiløb på udlejningsstøvler, men omvendt er der KÆMPE forskel på kvaliteten af udlejningsstøvler og købe støvler, medmindre vi tænker på hvor godt og hvor længe de holder. For udlejningsstøvler er beregnet til at være holbare.
Udlejnings støvler er ikke særlig gode og de er ofte meget fyldt med fodsvamp. En tysk undersøgelse viste for 2 år siden at ca. 40% af udlejnings støvlerne i østrig var fyldt med fodsvamp. Jeg tror faktisk dette tal er lavt i forhold til resten af europa for Østrigerne er rigtig gode til at have svampedræbende væske stående i butikkerne.
Endnu en grund til at købe egne støvler.
Nu spurgte Tobias om ski til under 2000 kr. så må jeg formode at hans budget ramme er 2000 kr.
For 2000 kr. skulle det være muligt at købe et par nye skistøvler til ca. 1200 kr. og et par brugte ski til 800 kr. og det er altså 1000 gange klogere end at gå ud og købe et par ski til f.eks. 1500 kr.

Frederik 31/01 2010 19:08

Sv: Nye ski, hvillke?

Hej Thomas,
Kender godt til problemstillingen med skistøvler der ikke passer, men når Tobias ikke har haft store problemer med det de første par gange han har lejet støvler, er der absolut ingen grund til at antage at han vil få ødelagt sin skiferie netop i år pga. det. Du stiller et skræmmebillede frem, som jeg ikke mener passer ind i denne situation, mange tusinde skiturister står hvert eneste år med lejede støvler, det er der en grund til. At din bror og du selv har haft store problemer med støvleudlejning er selvfølgeligt beklageligt, men det er nu mere undtagelsen end reglen. Tobias og jeg har skrevet og snakket sammen i ret mange timer omkring ski udstyr. Bebrejder ham skam ikke hvis han vil have andres mening, men bliver nødt til at reagere når nogle skriver noget der efter min mening er meget forkert. At jeg underviser i at stå på ski skriver jeg alene af den grund at du skrev man ikke kunne udvikle sig i en udlejningsstøvle. Det er ikke rigtigt (!). At en god personlig støvle er at fortrække frem for en god ski er selvfølgeligt klart. Det er jeg helt enig i. Desuden kan jeg informere om at jeg faktisk er ret ligeglad med diskussionen som et generelt billede. Jeg rådgiver i forhold til den enkelte problemstilling.


Nu ved jeg at Tobias er fattig studerende (ligesom undertegnede), og derfor har han ikke lige råd til at skaffe nogle dyre nye støvler der falder voldsomt meget i værdi når de har forladt butikken. At finde et par gode støvler i en butik i DK til 1200 kr. – (gode = ikke noget billigt bras der tilfældigvis er på tilbud ;)) må siges at være imponerende. Derfor tillader jeg mig at anbefale ham at købe nogle brugte kvalitets ski der kan sælges igen hvis det er nødvendigt, eller bruges mange år frem. Desuden har vi en aftale om at kigge på udstyr når vi kommer derned (hvis han altså har pengene til det). Min erfaring er at de har bedre kendskab til og muligheder for, at tilpasse din støvle i alperne sammenlignet med Danmark. Desuden er de som regel noget billigere nede syd på samt du kan afprøve dem på rigtigt sne.

Tråden handler ikke om hvorledes man kan (eller skal) købe nye støvler eller hvordan man undgår fodsvamp ;). Den handler derimod om ski, så hvis alle vil sænke deres løftede pegefingre og måske koncentrere sig om hvad Tobias faktisk spørger om tror jeg at han vil være taknemlig.

Tobias 05/02 2010 10:30

Sv: Nye ski, hvillke?

Jeg takker for de mange/ og lange svar, og vil nøjedes med at sige, at jeg nu har købt et par Salomon x-wing tornado brugt, hvilket jeg udelukkende gør af økonomiske grunde, hvis man ser bort herfra, så er jeg også selv af den overbevisning at støvler er vigtigst, hvilket helt sikkert også bliver næste køb på listen.

mvh

Tobias

Tobias 26/01 2010 13:23

Sv: Nye ski, hvillke?

...glemte at nævne, at jeg er på udkig efter en "all-mountain" ski, da jeg har forhåbninger også at køre lidt offpist :)

/Tobias

Karl Erik S. Jensen 01/02 2010 17:36

Sv: Nye ski, hvillke?

Hej
Nu er der brugt mange linier på at skrive om, hvor vigtige støvlerne er.
Jeg har selv mærkelige fødder, der kræver udblokning af støvlerne, så jeg er jo derfor ganske enig.

Jeg vil dog også tillade mig at komme med et kort pip om det, der egentlig blev spurgt om.
Nye ski til 2.000 kr. Det kan man f.eks. finde på dba.dk under fischer - der er en fyr, der sælger Fischer RX 8 PRO årgang 2009/10 til 2.000 kr.
Jeg har svært ved at finde ud af, om det er den oprindelige - men dem jeg har købt kører godt. Der er et hav af andre mulighed for at finde ski til fornuftige priser langt under det, som er angivet til at være listepriser ved at søge - start bare med google

VH
Karl Erik

Asbjørn Nissen 27/01 2010 00:12

Sv: Nye ski, hvillke?

Ved det er her du spørger i øst og jeg svarer i vest. Men har du støvler for det er et meget vigtigere køb end ski?

Tobias 27/01 2010 08:41

Sv: Nye ski, hvillke?

Ja den tanke har jeg egentlig også tænkt, og det har "altid" været min mening at købe støvler først. Grunden til jeg nu vil have ski, er at der er så utrolig mange penge at spare ved at købe egne, og samtidig med at der ikke skal meget til for at du får alligevel får noget der er bedre end udlejnings (hvad jeg har indtryk af).

Jeg har fundet en ski af mærket Elan til rimelige penge, er der grund til ikke at købe af det mærke ?

Asbjørn Nissen 29/01 2010 01:41

Sv: Nye ski, hvillke?

At købe ski uden at have støvler svarer lidt til at købe en DVD afspiller uden at have et TV. Det er ikke specielt smart.
Støvler er så alt overskyggende vigtigere at købe end skiene at jeg kun kan råde dig til at indstille din søgen efter ski og begynde at lede efter et par støvler der passer til dig.
Hvis du finder kvalitent ringe på udlejnings ski så tør jeg næsten ikke nævne hvor ring den er på udlejningsstøvler.

Alt godt skiløb starter ved støvlerne. Hvis dine fødder har det godt bliver din skiferie en succes. Har dine fødder det skidt bliver din skiferie noget l... . Jeg plejer at sige giv en god skiløber en hvilken som helst ski og han får noget ud af den. Giv samme gode skiløber en dårlig støvle og du møder bambi på glat is.

Frederik 29/01 2010 11:02

Sv: Nye ski, hvillke?

Helt enig med ovenstående, dog bare ikke når man overvejer det faktum at de fleste skisports steder i alperne har en hel del støvler som man kan prøve af og bytte efter behag (af hvilken grund du nok sjældent ender med et par støvler du ikke passer igennem hele din skiferie). Desuden er det faktisk muligt at få et par gode ski til 2000 kr.- brugt og herved spare ca. 700 kr.- på skileje. Derimod er det som regel en ufattelig dårlig idé at købe støvler brugt, og derfor kan man snildt ende med at punge ud med over 3000 kr. - for et par gode skistøvler. Desuden sparer du ikke nær så mange penge på skilejen (maks 300 kr.-) i det tilfælde og det er vist det der er hoved idéen bag købet af ski.
køb af ski brugt + leje at støvler = 2000 + 350 kr.-
køb at støvler + leje af ski = 3000 (+- et par hundrede) + 800 kr.-

Desuden kan støvlerne ikke byttes med det samme hvis de bliver købt hjemmefra, og et fejlkøb kan således risikere at blive fatalt for din skiferie. Du løber ikke helt så stor en risiko med skiene.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen