Kort skitur... Men hvorhen?

Viktor Hvid Andersen 05/01 2017 16:46

Hejsa

Min far, min lillbror og jeg tænker at vi skal slutte skisæsonen af i år med en kort skitur på en 3-4 dage. Vi er lidt i tvivl om hvor vi skal tage hen. Vi skal afsted i slut februar/start marts. Vi har alle stået på ski i +10 uger, så derfor tænker vi at området ikke skal være alt for småt. Vi bor i Århus, så tænker umildbart at sydtyskland eller i Østrig omkring grænsen ville være mest oplagt.

Glæder mig til at høre jeres forslag

Viktor

Kommentarer:
Der er i alt 5 svar i denne forumtråd.

Danni Jacobsen 05/01 2017 23:03

Sv: Kort skitur... Men hvorhen?

Jeg ville anbefale Østrig hvis i skal være afsted i mere end 2 dage, ellers var Sverige/norge en mulighed.

Det tager en små 13 timer at køre til Østrig så er i nede ved de gode områder, ellers kan i flyve til salzburg på en 1,5-3 timer alt efter om i vil have mellemlanding.

Der er massere af sne i slut feb/start marts - de fleste steder har sne ind i April.

Vil eventuelt anbefale nogle af de destinationer der ligger i områderne Skiamada eller wilderkaiser i Østrig.

Hav en fed tur :)

Brian Lund 06/01 2017 02:25

Sv: Kort skitur... Men hvorhen?

I Tyskland kunne det være Garmisch-Partenkirchen hvor liftkortet til 2 eller flere dage også gælder til flere andre områder i nærheden på både den tyske og østrigske side. Alle områderne er dog kun små eller mellemstore. Men Garmisch er et rigtigt flot og naturskønt område og kan bestemt anbefales, og så var der ikke så overrendt da jeg var der i uge 5/6 forrige år.

Et andet alternativ i Tyskland kunne være Steinplatte som kan nås både fra den Tyske eller Østrigske side fra byerne Reit eller Waidring. Området er også kun mellemstort, men jeg har hørt meget godt om det og kunne godt selv tænke mig at se det. Her har du også mulighed for at købe liftkort der gælder til flere andre områder i nærheden.

En anden mulighed i Tyskland/Østrig kunne være Kleinwalsertal som måske er det allernærmeste mellemstore område. Her har du 4 områder med i liftkortet og jeg har også hørt meget godt om stedet. Men igen er det kun mellemstore og mindre områder, men så kan man måske bruge en dag i hver.

Skal du op i noget større så er der masser af muligheder i Østrig uden at du behøver køre ret meget længere. Der er f.eks. ikke længere til Østrigs to største skiområder end der er til de to første af de ovennævnte områder og kun en anelse længere end til den sidste!

Skiwelt Wilder Kaiser ligger lige over grænsen, det er det andetstørste område og har næsten 300 km pister! De har et topmoderne skianlæg og så er det rigtigt billigt at bo der hvis du finder det rigtige sted/tilbud.

St. Anton er fra denne sæson blevet østrigs største område efter det er bleve forbundet med Lech-Zürs-Warth-Schröcken. Så lidt afhængigt af prisniveau og om i er til afterski eller ej kan i vælge hvor i vil bo. For masser af afterski er det St. Anton i skal vælge, er i mere til ro så skal i vælge en af de andre byer, hvis i vælger Lech eller Zürs er i nogenlunde midt i området.

Også relativt hurtige at nå er Zillertal, Kitzbühel, Hochkönig eller St. Johan.

Faktisk er der rigtigt mange flere områder som i kan nå uden den helt store ekstra køretid. Jeg vil sige så længe i holder jer til Vorarlberg, Tirol eller Salzburgerland så er køretiden ok. Men det er nok også her at 80% af alle områderne i Østrig ligger ;)

Uffe Pedersen 06/01 2017 12:03

Sv: Kort skitur... Men hvorhen?

Der er ingen, der nævner Saalbach/Hinterglem !Vi er kørt fra Sydsjælland ved 17tiden og så har vi nået at spise morgenmad på hotellet inden kl.10. Hotel Tyroler Buam ligger lige på den anden side af vejen, hvor der går en lift op til området. og der er mange pistkilometer til en kort tur. God tur !

Jens 06/01 2017 18:13

Sv: Kort skitur... Men hvorhen?

La Tzoumaz, Schweiz
Det bedste skiområde i Europa, 450 km pister og masser af offpiste område. Top 3350 og ned, 1350 km fra jer på motorvej indtil 13,5 km fra mål, hvor det går op ad bjerget!!!

Jan Spile 06/01 2017 20:20

Sv: Kort skitur... Men hvorhen?

Jeg ville aldrig være i tvivl om at vælge St Anton am Arlberg. I mine øjne verdens bedste skiområde, hvis man kigeer på hele pakken. Her tænker jeg på by, skiløb, afterski, spisemuligheder osv. Nu er jeg måske også lidt farvet, når man har været i området 40 år i træk, men det er bare et super sted ( og jeg har været rigtig mange andre steder). Vi bor nord for København og plejer at bruge 12-13 timer på at køre derned

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen