Kan mine dame ski bruges af mig? (som er en mand)

Bjarke Hansen 22/01 2017 20:26

Hej skiforum!
Jeg har været så heldig at få ski og bindinger af mine svigerforældre. De ringede mig op da de var i sport 24 hvor der var et rigtig godt tilbud! Efter en lang facetime samtale blev jeg, en sælger og mine svigerforældre enig en hvilke ski det skulle være!
Mit problem er nu at jeg har søgt skiene op på nettet og har fundet ud af at det er dameski. Undre mig meget over at sælger ikke har sagte dette, da vi kiggede på andre ski som han sagde jeg ikke skulle have da dette var dameski.
Skiene hedder: Salomon Vamp 161. Bindinger: Salomon N Z12 B90.
Jeg har stadig mulighed for at få pengene tilbage for skiene, men da jeg synes de er vildt fede vil jeg helst beholde dem! :D

Mit spørgsmål til jer er så hvad forskellen på mande og dame ski er? Og om det ville være dumt af mig at beholde dem?

Kommentarer:
Der er i alt 4 svar i denne forumtråd.

Frederik 22/01 2017 21:03

Sv: Kan mine dame ski bruges af mig? (som er en mand)

Hvad vejer du?

Medmindre du har fået dem uffatteligt billigt synes jeg du skal få pengene igen og købe et par ordentlige ski i en webshop. Det er oftest MEGET billigere end danske forretninger (også outlet) og udvalget er generelt meget større.

Kig fx. på sport-conrad.com eller her på siden. Jeg er fornyligt blevet informeret om, at skisports skishop har en fuldt dækkende prisgaranti.

Salomon Vamp 161 er ikke bare en kort dameski den er også fra 2012. Det betyder ikke nødvendigvis noget, men du SKAL kunne se det i den pris du har købt dem til. Alt over 1500 kr med de bindinger du har nævnt er efter min mening for meget.

Det lyder ikke som om sælger har haft styr på hvad han rådgav om. Det er også meget typisk danske skiforretninger...

Mvh
Frederik

Pernille Hansen 23/01 2017 08:02

Sv: Kan mine dame ski bruges af mig? (som er en mand)

Hej Bjarke
Som hovedregel er dameski blødere end herreski, med mindre de er til ekspert-skiløbere. Det gør dem lettere at dreje, man skal bruge færre kræfter. Det gør så også, at man let kommer til at trykke for hårdt, hvis man vejer for meget.
De ski du har fået fat i, er til begynder/letøvet og er desuden en parkski, hvilket gør den endnu blødere.
Du beskriver ikke dine evner på skiløb, men som udgangspunkt skal du returnere denne ski, da den er for blød til at køre på pister, med mindre du er meget let. Den kommer til at flapre, når du kører hurtigt, og den vil ikke være ret stabil.

Bjarke Hansen 24/01 2017 08:42

Sv: Kan mine dame ski bruges af mig? (som er en mand)

Hej i to.
Mange tak for svar. Jeg har besluttet mig for at jeg levere skiene tilbage. Har i nogle bud på finde begynderski? jeg har stået på ski 3 gange og køre gerne på røde piste. Kan godt lide at tage nogle små jumps som jeg nu finder dem, både på og uden for pisten.

Frederik 24/01 2017 23:00

Sv: Kan mine dame ski bruges af mig? (som er en mand)

Jeg vil nok vælge et par ski i allround carver katagorien.

Hvad er din vægt?

Pisteski som dem jeg anbefaler er generelt bedre til alt bortset fra, at køre switch (baglæns). så hvis medmindre du kører meget baglæns så synes jeg du skal gå efter et par ski der som udgangspunkt ikke nødvendigvis er twintip. De ser dog også lidt mere ordinære ud...

Mvh
Frederik

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen