Hvor kan jeg købe Skistøvler, der bliver tilpasset min fod? :)

Jeppe Grøndahl 25/11 2015 21:23

Hej, jeg er en 17 år gammel dreng. Jeg skal på min 6. skiferie. Jeg kan slet ikke få nok af at stå på ski, så jeg vil sørge for at gøre min skiferie bedre ved at købe ejet udstyr.
Jeg er på udkig efter et par gode støvler. Jeg har hørt om de butikker hvor "de former støvlen efter ens fod", det tænkte jeg at jeg ville have. Men jeg kan ikke finde særligt mange skibutikker i Jylland, så derfor tænkte jeg om der var nogle af jer der havde et godt råd til hvor jeg skal tage hen :)
MVH Jeppe

Kommentarer:
Der er i alt 9 svar i denne forumtråd.

Frederik 12/12 2015 01:40

Sv: Hvor kan jeg købe Skistøvler, der bliver tilpasset min fod? :)

Hej Jesper! For lige, at få det hele med, så er det der bliver omtalt tidligere i tråden IKKE en tilpasning til din fod! Det er en helt standard opvarmning der bliver tilbudt i nærmest alle forretninger der sælger støvler. Det er udelukkende for, at du hurtigere for 'trådt støvlen til'! Det er altså IKKE en tilpasning. Det er meget vigtigt, at forstå.

Hvis du gerne vil have nogle støvler der er tilpasset dig, så skal du forbi en specielist. Dem har vi nærmest ikke nogle af i Danmark. Faktisk så kender jeg kun til Steep and Deep der bla. sælger Daleboot støvler (de er kendt for, deres special tilpassede støvler). Jeg vil nok anbefale dig, at kigge efter en forhandler der hvor din næste skiferie ender. Eller hvis du skulle komme forbi London, NYC eller andre større byer. Der findes en del løsninger hvor du får en special tilpasset skistøvle og det er ikke til, at vide hvilken der er den rette for dig. Men jeg kan garantere, at de alle er dyrere end 2500-3000 kr. Du skal nok regne med, at skulle smide omkring 3500-6000 efter en ordentlig løsning (alt efter hvilken du vælger). Men så bliver du heller ikke skuffet. Hvis du vælger, at købe en virkeligt god støvle så husk endelig, at få lavet en sål i samme forbindelse, det er en rigtigt god investering (koster nok 400-800 kr.). Fortæl mig hvor du skal hen næste gang og det kan være jeg kender til en butik i området der sparker røv :)

Jan Spile 12/12 2015 20:40

Sv: Hvor kan jeg købe Skistøvler, der bliver tilpasset min fod? :)

Er helt enig i det Fred siger. En specielt fremstillet støvle kræver en expert, og som han nævner er Steep & Deep Holte en mulighed ligesom Snow Fun i Roskilde er det. Hvilken man vælger har meget at gøre med hvordan ens fod ser ud, hvor god er man, hvor tight vil man have den til at sidde osv. Selv kører jeg i Strolz, lavet af den bedste bootfitter i St Anton, og det er perfekt til mig, Men mindre øvede vil måske synes de er for stive, og at de sidder for tæt til foden.

Jeppe Grøndahl 13/12 2015 15:05

Sv: Hvor kan jeg købe Skistøvler, der bliver tilpasset min fod? :)

Hej, tak for svarene. De er til stor hjælp :).

Jeg skal afsted mod Wagrain i det nye år, kender i til nogle butikker der? ;)

Jeppe

Brian Sørensen 13/12 2015 20:21

Sv: Hvor kan jeg købe Skistøvler, der bliver tilpasset min fod? :)

skibutikken i silkeborg

Frederik 14/12 2015 17:23

Sv: Hvor kan jeg købe Skistøvler, der bliver tilpasset min fod? :)

Der findes et par Daleboot forhandlere hvis du tager lidt væk fra Wagrain - 150-250 km. agtigt, men jeg ville nok enten gå efter, at få ordnet et par Daleboot støvler i Steep and Deep (samlet pris, omkring 4500-5000 kr.) eller måske i den nærmeste og største Intersport du kan finde dernede. De har ofte et par veluddannede bootfittere, specielt hvis du lige skriver til dem en uges tid inden du tager derned og laver en aftale - http://www.intersport-wagrain.at/bootfitting.html
Her vil du nok skulle af med 3500-4500 kr. ialt.

Daleboot er støvler der bliver bygget op så de passer ligepræcis din fod og de har et ekstremt godt ry i branchen! Ligesom Strolz, der fungerer lidt på samme måde. Dette ry er dog først og fremmest noget der bygger på, at du altid vil blive vejledt af en uddannet Daleboot bootfitter når du køber en støvle og den bliver tilpasset til dig.

Der findes mange virkeligt gode bootfittere, der kan tilpasse standard støvler så de sidder virkeligt godt. Men her løber du samtidig en større risiko for, at blive fejlinformeret. Intersport er, i udlandet kendt for, at have nogle ekstremt seriøse ski afdelinger og her vil der være god mulighed for, at løbe ind i nogle der har styr på hvad de laver. Og en god Fischer Vacuum, Salomon Ghost eller andet med en special tilpasset sål og evt. en 'aftermarket liner' er heller ikke altid et dårligt valg.

Hvis du skal vide om en bootfitter er seriøs, kan du spørge om vedkommende om hvad forskellen er på en Intuition og en Zip Fit liner. Hvis de bare ser underlige ud i hovedet bør de nok ikke hjælpe dig med støvlerne ;)

Prøv fx. at spørge om det i de fleste (nærmest alle?) danske skiforretninger, og du vil se lyset :)

/Frederik

Kristoffer 26/11 2015 09:53

Sv: Hvor kan jeg købe Skistøvler, der bliver tilpasset min fod? :)

Nautic surf og ski i Herning :)
Fik selv lavet mine i deres butik i København og jeg er mere end tilfreds med produktet og den service jeg fik. Købte selv nogle Dalbello støvler hvor de varmede støvlen op, så skummet passede til mine fødder.

Jeppe Grøndahl 26/11 2015 12:41

Sv: Hvor kan jeg købe Skistøvler, der bliver tilpasset min fod? :)

Hej, tak for dit svar :)

hvad måtte du af for at få "støvlen tilpasset" ?

Kristoffer 26/11 2015 13:41

Sv: Hvor kan jeg købe Skistøvler, der bliver tilpasset min fod? :)

jeg gav selv 3000 for mine, men der er mange forskellige priser.
Ligeledes har de forskellige mærker også anderledes måder at gøre deres støvler personlig til brugeren. Var sammen med en oppe i butikken, som købte en støvle hvor de yderste dele af støvlen blev støbt til hans ben.
Jeg lukkede øjnene for prisen og tog den støvle der passede mig bedst. det er en investering i at have raske fødder og ben ;)

Jeppe Grøndahl 26/11 2015 20:24

Sv: Hvor kan jeg købe Skistøvler, der bliver tilpasset min fod? :)

Okay, tusind tak for det.

Nu er det sådan jeg kommer fra Sønderborg, og der er langt til Herning, så det ville være bedre hvis der ikke var så langt. Ved du om der ligger nogle butikker magen til tættere på Sønderborg?.. :)

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen