Hvilken destination som skibums i sæson 17/18.

Profilbillede af Thomas Witting

Jeg har et sabbatår i 2017/2018, og vil bruge noget af vinterhalvåret som skibums. Som udgangspunkt tænker jeg 2-3 måneder, hvor jeg er af sted.

Jeg har kigget meget på destinationer i Canada, og er delvist låst fast på Fernie Alpine Resort. Er dog lidt nervøs for, om Canada egentlig er noget for mig. Deres vertikale drop er oftest omkring 1000m, eller under, hvilket er "ingenting" sammenlignet med størstedelen af det europæiske resorts.

Jeg har ingen erfaring med pudder - men vil meget gerne lære at køre i det - og har kun kørt på præparerede pister. Af hvad jeg kan forstå, er fokus derovre i langt større grad på off-piste end on-piste, hvorfor jeg er bange for at blive skuffet over niveauet/kvaliteten af deres præparerede pister.

Hvad har i af erfaringer med Canadiske resorts (og Fernie)? Hvad kan i anbefale som destination?

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Ole E. Nielsen
Sv: Hvilken destination som skibums i sæson 17/18.

Hej Jakob
Det er lidt ærgerligt at Canada på grund af billeder og øvrig omtale, sommetider lyder som om alt er offpiste og kun for supereksperter. Vi havde en 3 ugers rundtur til 4 forskellige områder fra Marmot Basin i Jasper, til Whistler i vest. Alle steder er det både upræparerede, men patroller kontrolledrede pister, og præparerede pister. Inde i Alberta er sneen fantastisk, fordi den er tør og ikke bliver hård og sammenkørt, selvom der er meget og den laver bunker. Vi var der i 2009 og frygtede også lidt ligesom dig om det var noget. det var KONGE GODT. Meget få på pisterne, mega venligt personale, super skiløb, god mad osv. osv. TAG AFSTED.

Søg   Svar på indlæg