HASTER: Ski til skiinstruktør

Oliver Blach 29/09 2015 23:51

Hej.
Jeg er en dreng på 19 år. Jeg står i den heldige situation at jeg skal være skiinstruktør fra december til marts/april, og mit spørgsmål går ud på hvilke ski jeg skal købe:
Jeg har stået på ski siden jeg var en lille knægt og var gjort det lige siden, f.eks. i år var jeg bare af sted på skiferie 2 gange. Så jeg har en masse erfaring i forhold til min alder, men har stadigvæk meget at lære.

Det bureau jeg rejser har en webshop som lukker imorgen ( onsdag d. 30 sep). Jeg skal have et par pisteski som jeg kan udvikle mig meget på i løbet af de måneder jeg skal være i Østrig i denne sæson og jeg skal bruge dem i de kommende år, jeg tager på skiferie.

Mit valg er enten Atomic Redster SL (171 cm) eller Atomic Redster XT (176 cm). Jeg er cirka 187 cm høj og vejer 75 kilogram. Kan i vejlede mig eller give gode råd ? Andre foreslag modtages gerne.

Tak på forhånd!
mvh. Oliver :)

Kommentarer:
Der er i alt 5 svar i denne forumtråd.

Asbjørn Nissen 08/10 2015 11:18

Sv: HASTER: Ski til skiinstruktør

SLÅ KOLDT VAND I BLODET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Det første du finder ud af når du kommer derned, er at det er tåbeligt at have købt hjemmefra..........
Når du kommer ned på destinationen spørger du din chef. Hvilken skibutik har vi et samarbejde med??
Han vil foreslå dig en butik du går derhen og fortæller din situation. Du skal være skilærer og mangler et par ski. Herefter laver i den aftale at du prøver alle skiene han har i butikken og køber den ski du synes er bedst bagefter.
Dette vil butiksejeren ikke tage noget for da du har lovet at købe skiene ved ham...(og du køber skiene ved ham!!) Til gengæld skal du ikke tænke på at betale for voks og slibning resten af sæsonen.
Hvis du skal på anwerter kurset er det bestemt heller ikke en fordel med en så stiv ski, som du foreslår køb af. Lej hellere i denne uge en ski der er en smugle blødere.

Held og lykke med det

Claus Madsen 30/09 2015 10:20

Sv: HASTER: Ski til skiinstruktør

Hej Oliver

Du skal i min optik, gå efter 176 modellen, hvis du er 187 høj og vejer 75 kg.
Du vi med Xt modellen i den længde, få en mere stabil ski i høj fart.

Selvfølgelig vil du ikke i undervisning, altid jerne ned af pisten med dine elever. Men med din erfaring, vil du snildt kunne manøvre et par 176 centimeters ski! 171, blir alt for kort!

Carsten Hansen 01/10 2015 12:11

Sv: HASTER: Ski til skiinstruktør

Hej Oliver
Jeg støtter 177 cm. Det er radius 18 ski.atomic er kanon ski.
Min ski fabrikant Dynastar , har en fin vejledning. På netsiden.
Den siger -5 eller Person højde. Spørg Snow Fun.
godter

Carsten

Brian Lund 01/10 2015 13:19

Sv: HASTER: Ski til skiinstruktør

Endte du med at købe nogen af dem?

Jeg har selv kørt på Atomic Redster SL, 165 (eller var det 171?) og jeg er 183. Den kørte fantastisk, lige til mit temperament... Den er bygget til at kunne tage korte og skarpe sving uden at du mister kantgrebet, du kan carve rigtigt skarpt med den! Alligevel havde jeg ikke nogen problem med den ved lidt højere hastigheder, var jævnligt oppe på et sted mellem 70-80 km/t.

Som jeg ser det er XT en lidt anden ski med en større radius, så det må komme an på din foretrukne kørestil hvad du helst vil have.

Freeridegirl.com 29/10 2015 11:35

Sv: HASTER: Ski til skiinstruktør

lyt til asbjoern nissens svar - og du skal da ikke have så korte ski! Det er der ingen udvikling i for dig , når du er så høj... men hver sin smag... God sæson!

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen