Gyldne pister til det grå guld

Jool 01/04 2015 17:55

Ovennævnte overskrift kunne man idag læse på en netavis som tog sit udgangspunkt i en artikel fundet i takeoff.dk. Artiklen er skrevet med udgangspunkt i en Schweiz`s undersøgelse af ældre alpinløberes stop med alpint skiløb. konklusionen er at ældre skiløbere stopper grundet, den fart og hensynsløshed som yngre skiløber praktiser på pisten, derfor forslår man at der skal være særlige pister til ældre skiløber så de udsætter deres stop nogle år frem i tiden.

Konklusionen vil jeg ikke forholde mig til, men vil for egen regning gerne påpege, at pistekulturen har trange kår. Der bliver kørt hensynsløst stærkt hvor der færdes børn og nybegyndere, der bliver holdt pauser i stører grupper på piste midten, snowboardene mener at alle pauser skal holdes på tværs af pisten hvis det er en transport piste. Er man med sine unge venner på ferie for første gang så springer man skiskolen over og lejer assjack hele ugen til fare for alle andre og sig selv, jeg tror vi alle sammen mindst en gang pr. ferie, har set en ung mand komme flagrende ned ad pisten med ski hvor der er mindst 1 meter mellem disse, super bagvægt arme og skistave flagrende langt ude for kroppen, har han kontrol over det han laver "næppe".

Skal man få ældre skiløbere til at forlænge deres karrier på ski, så skal der styr på overnævnte, derefter kan man se på de konkrete løsningsforslag omkring ældrepister.

jeg holder af multikulturelle samfund når det gælder alder,køn og hudfarve, kunne ikke tænke mig at leve i en pensionist ghetto som de findes i Florida

Kommentarer:
Der er i alt 3 svar i denne forumtråd.

Jimmy 06/04 2015 15:34

Sv: Gyldne pister til det grå guld

En løsning kunne være at personalet på stedet sørgede for at folk overholdt de allerede gældende regler for færden på pisten. F.eks. kunne man indføre et klippesystem, og at man eks. efter 3 klip mister sit liftkort.

Jeg er sgu pissetræt at tumper som leger sunnybeach i sneen.

Hilsen
Jimmy

Sophie Hendriksen 10/08 2015 20:50

Sv: Gyldne pister til det grå guld

I Whistler og Vail har de faktisk løst dette "problem". De har såkaldte "Familieområder"/"Slow Zones", hvor man skal tage ekstra meget hensyn til begyndere og børn. Der er posteret personale rundt i dette område som simpelthen håndhæver reglerne benhårdt. De klipper simpelthen liftkortet på fartsynderne. Da liftkortene er knyttet op på personlig data med billede og fødselsdato (man viser ID, f.eks. pas som dansker), så kan man ikke bare gå ned og købe sig et nyt.

Det fungerede utrolig godt, og det føltes virkelig trygt at køre med sit 5 årige barn. Til gengæld var der så mange begyndere, der holdt sig til disse områder, så dem var der så ikke så mange af, man skulle tage hensyn til i resten af området.

Liftkøerne er også pæne og organiserede i rækker, ikke noget med at skubbe og mase!

Summa summarum så kunne de europæiske skiområder lære utrolig meget af de nordamerikanske. Til gengæld koster liftkortene spidsen af en jetjager. Så måske man kan sige at man får hvad man betaler for?

Jens 12/08 2015 21:50

Sv: Gyldne pister til det grå guld

hej Jimmy
jeg er meget enig med dig...
om man står på ski syd- nord- vest eller østpå oplever man altid nogle der helt klart ikke kender alm regler på pisten, eller helt klart overvuderer både sine egne samt deres evt børns evner på ski.. En far der lader sine meget små børn køre på de sorte pister uden kontrol ser jeg ofte... Moderen er ikke med,,hun holder en fridag,,men den eneste mulighed for faderen til at komme der er at medbringe sine børn, som egentlig burde befinde sig på en skiskole......
"verdensmestre" på ski og board møder man også,,,men det er ikke altid evnerne rækker til at færdes i det terræn hvor de befinder sig..
Og så spørger jeg,,,,hvorfor er det næsten altid danskere der kommer i disse uheldige situationer ??? desværre er det sådan,,,,,
skiløb kan være en udfordring for en selv på det niveau hvor man er,,det drejer sig ikke om at vise sig for andre...og dumheden lyser langt væk på disse på dem der prøver på det
mvh
jens

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen