God pris på armada ski?

Gustav Schousboe 04/02 2016 10:20

Hej, jeg skal til Bad Gastein i uge 7. Kører fra Danmark i bus om 8 dage!! Glæder mig helt vildt.
Jeg kunne godt tænke mig mit eget udstyr, specielt fordi jeg også skal afsted i påskeferien til Schwiez, så tænkte at det kunne betale sig at anskaffe sit eget fremfor at leje, når jeg skal stå to gange i år.

Jeg har netop været ude og købe et par støvler og havde egentlig først tænkt på leje et par ski. Men det skal jo gøres både i Østrig og Schweiz, så jeg tænkte, at det næsten kunne betale sig at købe et par brugte ski.

Er faldet over et par brugte Armada El Rey 2013 ski, som jeg kan få til 1300. De er 178cm. Han siger de er brugt 1 uge, men trænger til en slibning.
Er det et godt køb?

Jeg har stået ca. 8 uger i alt. Er 182 og vejer ca 80kg

Kommentarer:
Der er i alt 5 svar i denne forumtråd.

Jool 04/02 2016 13:37

Sv: God pris på armada ski?

Hej Gustav
Et par lækker ski, men om det er noget for dig må du afgøre ud fra hvad det er du ønsker at bruge din skiferie til. vil du køre mest park er det superski, men desværre også lidt for lange i forhold til din højde, vil du køre pudder så kan de bruges, men lidt rocker ville gøre dem lidt sjovere, som ren pisteski kan de bruges, men du vil ikke syntes de er sjove at køre hurtig på da de efter deres tekniske specifikationer er en blød ski, så en super ski til park hvis man ellers er lang nok. prøv at læse denne link og se på de tekniske specifikationer http://www.skis.com/Armada-El-Rey-Skis-2014/319330P,default,pd.html
god tur kan godt forstå at du glæder dig
jool

Brian Lund 04/02 2016 23:02

Sv: God pris på armada ski?

Jeg har et par Armada AR7 som er en ski der minder meget om El Rey men er en smule stivere... Jeg overvejer at sælge den da jeg har fundet ud af at jeg egentligt er lidt mere til en anden type ski!

Jeg synes den kører fint ved højere hastigheder, men jeg kan ikke helt forene mig med den store svingradius og efter at have lejet et par andre ski ønsker jeg mig mere en race carver med rocker (AR7 har heller ikke rocker). Mine AR7 er 176cm, jeg er selv 1,83 høj og vejer 88kg så set på den måde er selv de El Rey altså ikke helt forkert til dig selvom de er 178.

Hvad forventer du at bruge skien til? Og hvordan er din (ønskede) kørestil og hastighed?

Prisen på de 1300 lyder fornuftigt.

Jool 05/02 2016 09:28

Sv: God pris på armada ski?

Hej Brian
Efter et par dage på mine Atomic - Nomad Blackeye TI her i julen på is og kunstsne, blev jeg lidt trætte af dem, da jeg havde svært ved at få et ordentlig greb på kanterne, så jeg leje mig et par atomic redster XT-X som er et par raccarver med 5% rocker og en talje på 72 mm og med xto12 bindinger dem kørte jeg på resten af ferien, skien er en super pisteski med en lillesving svingradius og glider nemmere igennem opkørt sne, så mine gamle Fischer rx8 med en talje på 61 mm og ingen rocker, har desværre lidt den skæbne at de er blevet reserveski, da det endte med at jeg købte et par atomic redster XT-X som piste ski, og gav mine Atomic - Nomad Blackeye TI med i bytte til en fornuftig pris, men i svage øjeblikke kan jeg godt komme i tvivl om det nu var et fornuftig bytte da Atomic - Nomad Blackeye TI er et par super ski i pudder og løs sne, at købe ski er svært, da det som man forlader og det som man ikke har prøvet altid spøger i baghovedet
jool

Brian Lund 05/02 2016 09:48

Sv: God pris på armada ski?

Hej Jool! :)

Jeg har selv prøvet et par Völkl Racetiger SC og et par Atomic Redster D2 SL (tror jeg de hed) og det var noget helt andet end det jeg er vant til... Skiene er meget ens og jeg prøvede Völkls' i 5 dage, senere en enkelt dag igen og Atomic'en har jeg kørt i 2 dage. Jeg kan se at Atomics XT-X du skriver om har meget lignende specifikationer!

Med de andre ski oplevede jeg pludseligt at jeg næsten altid kunne lave det ene hurtige fint carvede sving efter det andet! Selv på isede steder hvor mine egne ski skraber håbløst henover når man prøvede at få kanten til at bide, kunne de andre ski pludseligt få fat... Jeg havde bare en idé om at jeg skulle køre mere park end jeg rent faktisk er kommet til da jeg købte AR7'en, men det er også fordi dem jeg plejer at være af sted med ikke gider parken mere end 5 minutter af gangen!

AR7'en kører da også rigtigt fint, men det skal helst være store sving og ikke iset! Og jeg er altså mest til de små korte sving har jeg fundet ud af ;)

Jeg har forelsket mig lidt i Völkls og overvejer kraftigt at købe den (skal af sted 2-3 dage i februar og en uge i marts)... Det er bare mange penge at give ud når jeg allerede har et par ski! ;)

Jool 05/02 2016 10:52

Sv: God pris på armada ski?

Hej Brian
Problemet opstår når man bevæger sig fra begynder til øvet skiløber, så bliver man også mere kræsen med sine ski, desværre er der ikke EN ski der passer til alle forhold, så i den ideel verden burde vi have en servicmand/kvinde med op på pisten hver morgen, med et større udvalg af ski så vi kan skifte flere gange iløbet af dagen . jeg har kikket på Völks Racetiger SC de virker til at være super ok. men som du også selv skriver lidt dyre, kan du ikke prøve at købe et par udlejningsski i alperne, dem jeg købte var nye, men de slog pænt af prisen og da de så også tog mine gl. atomic i bytte så var det ikke mange basseøre der skulle over disken
jool

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen