Gerlos Østrig

Brian Jensen 25/11 2014 12:40

Hej

Er der nogen som har kendskab til Gerlos i Østrig?
Pister, sværhedsgrad, priser osv.

Kommentarer:
Der er i alt 3 svar i denne forumtråd.

Brian Lund 26/11 2014 10:35

Sv: Gerlos Østrig

Jeg har boet i Zell am Ziller et par gange og har kørt området fra Zell indtil og med piste 38 mod Königsleiten...

Tag et kig på pistekortet
http://ski3.intermaps.com/zillertal_svg/skimap_touch.asp?lang=de

Der er masser af fine og rimeligt brede røde pister over alt i området, hvis man er mere til de blå er der også nogle rigtigt fine super brede blå pister ved Gerlos, piste 32 og 34

Piste 18, en ret lang rød piste som er rigtig god, halvvejs nede kan du få gigant schnitzler! ;)

Piste 20, er en kortere piste, men der er stor variation i pisten med sving og og varierende hældning, en rigtig sjov piste som dog er hurtigt overstået, men man kan snildt køre den 2-3-4 gange i streg uden at blive træt af den! - Som bonus har der ikke været mange folk på den da jeg kørte den, da den ikke fører nogen steder hen.

Kombinationen 19-11 (flere varianter af 19) giver også en ret lang nedkørsel, alternativt 14-11.

Jeg kan se de har lavet en ny piste ved Gerlos, 33a, med den burde man også få en fin tur ned mod Gerlos ad 33, 33a, 31.

Piste 36, sort, er også en fin piste, men da den er stor og bred er den måske "knapt så sort", ikke meget sværere end mange af de røde, men med ret konstant hældning (de røde varierer måske mere).

Piste 21 som er forbindelsespisten fra Zell mod Gerlos er stedvis flad (læs vandret) så der er lige to steder hvor man skal have meget fart på, ellers må man ty til stavene!

Generelt altså et rigtigt fint område synes jeg, der kan dog være rigtigt mange folk på pisterne afhængigt af hvornår du er der. Priserne på lejligheder i Zell er rigtigt gode, et af de billigere steder i Østrig, Gerlos ved jeg ikke helt, men det ligger nok lidt højere. Jeg hører også at der ikke er så meget afterski og slet intet(?) natteliv i Gerlos, der er til gengæld lidt natteliv i Zell og meget mere afterski. Ellers så må du til Mayrhofen lidt længere inde i Zillertal, der er masser af begge dele!

HUSK: Liftkortet kan bruges i HELE Zillertal! Dvs. du kan også tage bussen (gratis) til Mayrhofen, Hintertux (Gletscher), Kaltenbach eller Fügen!

Brian Jensen 26/11 2014 12:10

Sv: Gerlos Østrig

Hej Brian

Tak for et godt svar. Vi har været i Zell for 5-6 år siden og husker svagt området som rimeligt til vores niveau. Der er nogle ok ture iflg pistekortet kan jeg se og med pistevisning de første par dage så tror jeg nok at Gerlos byder på ok skiløb. Vi har været på en del "mindre" destinationer de seneste par år(Valmorel,Folgaria,La Rosiére og Livigno) og det er nu ganske ok, priserne er små, liftkøer har vi ikke prøvet og der bliver kørt på ski fra 09 til 16, så jeg tror Gerlos også bliver ok. Vi har dog besluttet at næste skiferie bliver Sestriere. Afterski, tja der var en gang :-))nu skal det bare være nemt og enkelt.
God skiferie til dig.
Mvh
Brian

Brian Lund 26/11 2014 12:33

Sv: Gerlos Østrig

På papiret er de andre områder da ikke alle sammen mindre end Zillertal Arena!? ;) (Zell-Gerlos-Königsleiten)
Men du har jo så også de andre områder i dalen som ekstra, jeg kender ikke de andre områder du nævnte godt nok til at vide om de har noget lignende.

Jeg tror Gerlos i hvert fald har potentialet for at være nemt! Der ligger hoteller og lejligheder tæt på liften og du kan køre hele vejen ned til byen. I Zell skal man med bussen eller køre selv! Der er ikke rigtigt noget ved liftene da de ligger udenfor byen. Skal du til gengæld til et af de andre områder fra Gerlos er det lidt besværligt da du enten først skal tage bussen ned til Zell og så skifte til tog eller bus, eller du kan køre selv, men du skal jo stadigvæk først ned til Zell for at komme videre!

Mht. til liftkø så er det værste jeg har prøvet at stå 40 minutter i kø ved Zell! Men det var også i uge 7 og kun ved en helt bestemt lift hvor alle skiskoler der øvede blå piste stod, så der var rigtigt mange! De andre steder var køen noget mindre, 10-15 minutter var ikke unormalt.
Var der senere i uge 16 (påske) samme år, der var ikke helt så mange folk! ;)

Men kom udenfor skoleferierne (uge 7-10) og højsæsonen, så tror jeg alt er super! Så uge 2-6, eller efter uge 11 og udenfor påskeferien

Ifølge google maps er der en lille time til Hintertux, jeg vil helt sikkert anbefale at tage et kig der op en dag hvis der er godt vejr! Det er køreturen værd, synes jeg i hvert fald.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen