Bindinger støder imod

Henrik 16/01 2017 15:29

Er der nogle der kender til at den bøjle - som skal stoppe skien i tilfælde af at skien ryger af - skraber mod sneen i svingene når man carver.

Jeg har et par Salomon x-max ski med slalom dimensioner. Det kører utrolig godt, og er forholdsvis lette at kører. I modsætning til mange andre slalom ski sidder bindingerne direkte på skien, altså uden en forhøjning som ofte findes på forholdsvis stive slalom ski (det er dog ikke en decideret slalom ski). Når terrænet er til det carver jeg, dvs. en meget stejl rød piste har jeg ikke helt modet til det :-), men på lidt lettere røde kan jeg holde kanten forholdsvis godt. Selv om man tror man ligger meget ned i svingene så kan man dog godt se at der er en verden til forskel når de rigtig gode kommer. Det undrede mig faktisk da jeg købte skiene at der ikke var den forhøjning, og jeg talte med Salomon om det. Men man har måske lide bedre kontakt når den ikke er der, og da skien er forholdsvis smal er der let at lægge på kant, hvilket en forhøjning jo hjælper til.

Men er der nogle der har erfaringer med at modifiserer bøjlerne, jeg har i al fald tænkt lige at tage den plastictap af som peger ned mod sneen af, det må da kunne give lidt.

Når man ser de rigtige skiløbere, så kan det vel ikke undgås at de skraber mod, så langt som de er nede, selv med støre forhøjninger. Men de skærer dem måske helt af, er der nogle der ved noget om det.

Kommentarer:
Der er i alt 7 svar i denne forumtråd.

Brian Lund 30/01 2017 12:33

Sv: Bindinger støder imod

Det kan være flere ting, den buede kant på skien i sig selv gør at der skabes en tendens til at der vil smides sne op over skien. En anden ting er at hvis du ikke carver dit sving 100% perfekt så vil du glide lidt sidelæns, hvilket også kaster noget sne op og det er altså kun de færreste carver 100%. Mine egne twin-tip ski er en rigtig fin demonstration af at der altid vil ryge lidt sne op over skien, når jeg kører ned af en piste med løs sne på bliver sneen kastet ind over den bageste del af skien og op over min tail som jo buer opad, så det står i en stråle op bagved, lidt ligesom på nogen vandscootere!

Jeg tænker også hvis du selv kan se at du smider sne op så kommer det ikke fra bindingen/bremsen men længere fremme, altså fra kanten af skien eller løs sne der ligger på pisten. Bremsen sidder jo lidt bag dig? Hvis du er i tvivl kan du jo eventuelt prøve at filme det med et actionkamera eller telefon.

Som udgangspunkt vil jeg ikke mene at bremsen skal kunne røre pisten, det er i hvert fald aldrig noget jeg har lagt mærke til er sket, uanset hvor meget jeg har kantet skien! Men den kan selvfølgelig være blevet bøjet eller monteret forkert. Bremserne findes også i forskellig bredde og den skal kun lige være lidt bredere end skien, så der kan i princippet være monteret en forkert bremse, selvom jeg ikke tror det er det.

Jan Spile 31/01 2017 08:53

Sv: Bindinger støder imod

Ski bremsen skal ikke røre sneen, uanset hvor meget du kanter skiene. Så det må dreje sig om en fejl på bindingen eller en fejl montering. Altså i princippet kører vi med de samme bindinger, som world cup løberne, blot er deres fjedre meget strammere, og kan stammes op til 30 eller mere. Og alt andet lige, så er der vel ingen af os som kanter skiene som dem, trods alt :-)

Carsten Hansen 16/01 2017 17:17

Sv: Bindinger støder imod

Hej Henrik
Hvis man kører med brede ski, plejer man ikke at have problemer, det lyder som om dine dine ski er smalle det er fint, men hvis de ikke er monteret på mellemlægs plader, har vi et problem støvlerne ,og eller bindingerne skraber på sneen. Du skal ikke skære af bremserne af ,de skal være der. Jeg tror du skal i skibutik , der kan du få plader under bindingen, og længere skruer.
hilsen Carsten

Frederik 17/01 2017 12:00

Sv: Bindinger støder imod

Ta' et billede ellers ved vi ikke hvad du snakker om ;)

Det lyder som om, at du enten har de forkerte stoppere eller, at bindingen er blevet monteret forkert. Men det er umuligt, at sige uden mere info.

Plastictapperne er hvad der får stopperen til faktisk, at stoppe skien, så det er ikke sikkert det er mega smart, at fjerne dem...

Mvh
Frederik

Henrik 17/01 2017 14:17

Sv: Bindinger støder imod

Tak for svar. Bindeingerne er ikke monteret forkert. Det er blot at hvis vinklen bliver stor nok på skien (kantningen) så kunne jeg se at der kom sne op midt fra skien, så jeg antager at stisopperen støder i mod. Og jeg tænker at andre måske har oplevet det samme, der er sikker nogle der kan læne sig meget mere ind i svinget, og dermed kante skiene end jeg kan og de må have samme problemer. Hvis bindingen sad så en forhøjning som de gør på "rigtige" slalomski så skal der en endnu større vinkling til før de støder på.

Jeg ville derfor hører om der var nogle der havde oplevet noget lignende og havde erfaringer med i al fald at file den lille plastic tap af som sidder på stopperbøjlen.

Frederik 17/01 2017 14:34

Sv: Bindinger støder imod

Hvia bindingerne er lavet til, at blive monteret på en plade så ER de monteret forkert såfremt pladen er blevet udeladt. Men det er umul8gt, at vurdere hvis ikke du enten giver os navnet på bindingen eller tager et billede og lægger op i dit galleri.

Hvis der er en fejl med stopperen er det muligvis fordi den ikke passer med binding/ski eller fordi den er blevet bøjet.

Det er naturligvis ikke meningen, at stopperen skal røre sneen ved normal pistekørsel.

Henrik 17/01 2017 14:45

Sv: Bindinger støder imod

Tak for svar Fred.
Men det er binderinger der er monteret fra fabrikken, så det sidder med al sandsynlighed korrekt, og det kan også være at det slet ikke er noget. Jeg undrede mig bare over er der kom tydelige snesprøjt op for midten af skien når jeg virkelig følte jeg ramte en god kantning, så derfor har jeg antaget at det kommer derfra, som må være det første der rammer sneen ved en kantning.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen