Aktuelle vejrmeldinger og erfaringer

Thomas 06/04 2015 22:12

Har rigtigt gerne villet på ski i år, men har ikke haft tiden. Nu har jeg en allersidste mulighed i perioden 9/4 - 14/4, men så er spørgsmålet jo:

Hvilke muligheder har jeg så sent på sæsonen?

Jeg har selvfølgelig orienteret mig her på siderne, men vil meget gerne have helt aktuelle øjenvidne meldinger om sne- og vejrforhold, og også gerne gode idéer til ophold så sent og på disse "skæve" dage.

Både fly og bil will do, men vil foretrække de korte ture, hvis det skal være i bil...

Tak for alle input :-)

Kommentarer:
Der er i alt 7 svar i denne forumtråd.

Asbjørn Nissen 07/04 2015 00:08

Sv: Aktuelle vejrmeldinger og erfaringer

Er selv på vej hjem fra sierre Nevada i morgen alle 106 km er åbent indtil 1. Maj. Det vil værre forkert at sige der er meget sne, men der mangler heller ikke. Husk solcreme faktor 50 solen brænder som noget du aldrig har prøvet før! Jeg rejste med Ryan air fra Billund til Malaga. Et overraskende godt område byen er virkelig hyggeligt ønsker du at kombinere solferie og skiferie kan du bo i Granada ca. 20 km derfra. Her har vi haft 29 grader de første dage og 25 resten af dagene. Ellers er sierre Nevada også i sig selv en hyggelig by.
God tur

Jool 07/04 2015 13:52

Sv: Aktuelle vejrmeldinger og erfaringer

hej Asbjørn
Lyder spændende med en skitur til sierre Nevada, lige et par praktiske spm, havde du dine ski med fly ??? ved ja hvad var prisen.

Rejser om ca 2 uger til Pyrenæerne med Ryan air for at vandre på tværs. har kun en lille ryksæk med, da jeg har oplevet et par gange at prisen for bagage er dyrere end billeten, så hvordan klarede du dette problem .

Asbjørn Nissen 07/04 2015 19:06

Sv: Aktuelle vejrmeldinger og erfaringer

Du har ret Jool skiene er dyre at have med. Lejede ski på destinationen men havde bestilt en fælles kuffert med plads til 2 par støvler og vores ski tøj.
Alt andet havde vi i hånd bagagen til 10 kg. Pr. Mand
Det kostede 1500 for kufferten. Mine egne støvler er et must skiløbet giver mulighed for at tjekke om det er ved at Være tid til at skifte.
Kvaliteten på skiene de udlejer er ok men de er ikke for gode til at klargøre dem. Når man beder dem om det Gør de det men Vær opmærksom for listen er meget hård fra morgenstunden og det kræver skarpe kanter.

Thomas Jensen 07/04 2015 20:31

Sv: Aktuelle vejrmeldinger og erfaringer

Hej

Der er pt. næsten bedre end perfekte forhold i Østrig. 1.5 til 2 meter sne i sidste uge og nu er der lovet sol.

Ser dagligt dybe pudderbilleder fra Østrig, så sidder selv og drømmer.

Har potentielt en billig lejlighed i Bad Gastein som måske er ledig hvis det kan friste.

vh
thomas, http://alpeferie.dk/

Thomas 07/04 2015 21:45

Sv: Aktuelle vejrmeldinger og erfaringer

Tak Asbjørn, spændende med en vel lidt alternativ destination for de fleste, men lidt for langt væk til mig lige nu...

Og tak for input Thomas J., det lyder godt både med din aktuelle vejrmelding og en mulig billig lejlighed. Men den skal være rigtig billig, da jeg blot er mig selv... :-)

Brian Lund 12/04 2015 12:20

Sv: Aktuelle vejrmeldinger og erfaringer

I torsdags kom jeg hjem fra 5 dage i Sölden hvor af vi brugte en dag i Gurgl.

Der er lige væltet over en meter sne ned og de første to dage vi var de sneede det endnu, mandag tog vi så til Gurgl i lidt blandet vejr, en enkelt snebyge hist og her ellers delvist skyet men alligevel nok sol til at blive lidt rød i ansigtet! Tirsdag begyndte det for alvor at klare op og der var ikke mange skyer for solen, nu havde jeg også husket solcremen! Super lækkert, men temperaturene var på vej op, de nederste pister (under 1700m var slush-ice efter middag. Onsdag blev sidste dag, her var der endnu varmere, så vi startede dagen med pisterne ned i dalen, som om formiddagen var fine og kørte derefter højere op! Aller sidst sluttede jeg selvfølgeligt af med at tage pisten tilbage til dalen, hvem gider tage liften? Men pisten var ikke specielt spændende længere!

Onsdag eftermiddag da vi kørte hjem hørte jeg i radioen vejrmeldingen for torsdag-lørdag, temperaturer i 2000m mellem 5-9 grader!

Dog skal det siges at Sölden holder åbent indtil d. 3/5 og gurgl indtil d. 26/4 altså to-tre uger endnu! Et par af de nederste pister er dog lukket og jeg forestiller mig at hvis vejret fortsætter så bliver der snart lukket et par flere.

Brian Lund 12/04 2015 12:22

Sv: Aktuelle vejrmeldinger og erfaringer

Der ud over kan jeg bare sige at når man kommer højt nok op i Sölden er sneen og pisterne fantastiske! :)

Heldigvis er der jo masser af muligheder for at komme på 3000m eller endnu højere!

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen