Sådan bliver du skiguide

Sådan bliver du skiguide

Hvert eneste år rejser en masse unge danskere mod Alperne eller Norden, for at leve en vinter som skiguide. En vinter der for mange tit bliver fortalt, som det bedste halve år i deres liv.

"Jeg tog afsted som guide uden andre jeg kendte, og det fortrød jeg ikke et sekund! Fra dag ét bliver man en del af en stor familie, alle arbejder sammen, om det er en lokal restaurant, bar, et af de andre bureauer eller lignende, så er alle én stor familie på destinationen. Den  fedeste oplevelse i mit liv!”
- Nicholas, Skiguide Sunweb -

Se alle ledige jobs i sneen her >> 

Jobbet giver dig en masse frihed under ansvar og du vil komme hjem efter 3-6 måneder i sneen, som en stærkere person, både på det faglige og personlige plan. Selve arbejdsgangen handler i bund og grund om, at levere et højt service niveau med gæsten i fokus. Hver eneste dag skal du sørge for at give dine gæster, så få bekymringer så muligt, og du skal give dem en bedre skiferie end hvis de ikke havde nogen guide. Hvordan du gør bestemmer både du og din arbejdsgiver, du skal oftest følge en ”aktivitets ugeplan” hvor på der er aktiviteter, som er med til at give gæsterne en god og sjov rejseoplevelse, men du vil også komme ud i situationer, hvor du ikke kan finde noget rigtigt svar i hverken din ansættelseskontrakt eller i din guide træning.


Nu handler det om DIG!

Du skal derfor yde den bedst muligt service, i alle tænkelige og utænkelige situationer og der vil helt sikkert være tilfælde hvor du må agere kreativt og løse en udfordring så godt du kan. Det er de situationer der gør dig stærkere, og som oftest giver dig noget at snakke om resten af sæsonen.


"Jeg havde under et kælke arrangement en gæst der brækkede ryggen, en som besvimede, en som brækkede kravebenet, en som forstuvede hånden og en der forsvandt 3 meter ud over en skrænt ned i en masse træer, samtidig blev min egen kælk ”stjålet” og min telefonen gik kold grundet lav temperatur på bjerget – dagen efter var jeg i den lokale avis - Sådan en aften lærer man RIGTIG meget af

- Tidligere skiguide i Østrig -


Du vil oftest ende med, at have haft en sæson, der har været udfordrende, lærerig, sjov, spændende og samtidig levet i en hverdag med ansvar. Vi har endnu ikke hørt om nogen, der ikke har haft en fantastisk skisæson som skiguide.

Sammenholdet er noget af det vigtigste
Se alle ledige jobs i sneen her >> 

Hvorfor vælge at blive skiguide?

Spørgsmålet skulle næsten lyde: Hvorfor skulle du ikke vælge at blive skiguide? For vælger du, at bruge et sabbatår eller en pause fra studie/arbejde på en skisæsonen i sneen, så kommer du ofte hjem med virkelig mange gode oplevelser for livet, nye venner og et bedre CV. Din sæson kan blive god uanset om du elsker at stå på ski eller ej. Rigtig mange skiguider vægter det sociale over skiløbet og bruger en skisæson på at møde nye mennesker, skabe sociale bånd, feste og hygge sig med gæsterne. De ser egentlig bare skiløbet som en ”gave/ekstra gode” i en hverdag der kan være fyldt med andre ting. Så du behøver altså ikke være tosset med ski, for at tage afsted.

"Jeg har lært mere på de her 5 måneder i Alperne, end jeg har lært de sidste 3 år på universitetet."
- Karen Elise Løvengren, Skiguide Nortlander -


Hvornår vil du afsted?

Der afhænger alt efter hvor lang tid du ønsker at rejse. Vil du afsted i 5 måneder, 3-11 uger eller bare 1-4 uger. Du kan vælge mellem disse slags guide stillinger:

Se også: Oversigt over Ski-højskoler i Danmark.

Sæsonguide
Et liv i sneen som sæsonguide vil oftest vare fra december til april/maj, alt efter hvor du befinder dig. Det er afhængigt af området, hvor visse steder åbner tidligt og slutter sent. Dog vil du kunne forvente en sæson fra omkring start december til slut april. Hvor man bruger de først uger, inden sneen og området åbner, på at lære stedet og de lokale at kende.

Højsæsonsguide
Visse rejsebureauer i Danmark bruger højsæsonsguider, de er oftest af sted i 3-11 uger. Man vil her arbejde i de store uger som eksempelvis henover jul og nytår samt uge 4-5-6-7-8 også komme tilbage og hjælpe igen i påsken. Ugerne afhænger dog af hvor travlt de enkelte rejsebureauer har.

Ugeguide
Størstedelen af alle ugeguider, er typisk guider der tidligere har været af sted i en hel sæson, og som nu studerer eller arbejder. De har derfor kun mulighed for at rejse, når studiet/arbejdet holder ferie lukket. En studerende i Danmark har ikke altid verdens største rådighedsbeløb, grundet ”det hårde ;) SU-liv” derfor er en gratis uge i sneen/kombineret med arbejde i høj kurs for de studerende. Ugeguider er typisk af sted 2-4 uger om året. Som kan være jul/nytår, uge 4, uge 7 og i påsken.

"At arbejde som skiguide er ikke bare verdens bedste job og oplevelse. Du kommer helt sikkert til, at kunne bruge dine erfaringer og oplevelser i dine fremtidige jobs og studier. Arbejdsgivere ved, at livet som guide kræver hårdt arbejde, god disciplin og stor social kunnen. For at blive skiguide kræver det at man giver meget af sin personlighed og er engageret, noget som mange arbejdsgivere ligger stor vægt på."

- Emelie Karlsson, Guidechef Slopetrotter -

Hvad kræves der af dig?

Det vigtigste for en skiguide er, at være god til mennesker og have en passion for at yde en god service og få smilet frem på folks læber. Der skal også være en lyst til at levere gode resultater, derfor er det en fordel at være lidt af et konkurrencemenneske.

Et rejsebureau vil ofte kræve/ønske dette af dig:

  • Du er udadvendt
  • Du er imødekommende
  • Du trives i selskab med andre mennesker
  • Du kan lide at tage ansvar
  • Du kan arbejde selvstændig
  • Du har gode sprogkundskaber (ikke et must)
  • Du har tidligere arbejdet med service
  • Du kan lide at hjælpe andre mennesker
  • Du er positiv
  • Du er serviceminded
  • Du er nysgerrig
  • Du trives i teams (på større destinationer er man flere guider)
  • Du går op i dit arbejde
  • Du er organiseret


"Det sjoveste ved mit arbejde som skiguide er ansvaret for at give folk den bedste ferie og oplevelse. At sørge for dem og hjælpe dem med alt mellem himmel og jord. At have bjerget som min arbejdsplads var en fantastisk følelse for mig."
- Jakob, Skiguide Langley -

Hvad er ikke super vigtigt?

Det kan virke som om, at man skal være god til rigtig mange ting for at være skiguide, hvilket egentlig ikke er tilfældet. Faktisk skal du egentlig bare være imødekommende og have lyst til at hjælpe folk, så kommer alt det andet i anden række.

Det forventer bureauerne ikke:

  • At du er super god til at stå på ski
  • At du kan tale flydende tysk, fransk eller italiensk. Oftest er det fint med engelsk og lidt skoletysk. Det fleste destinationer er så moderne og internationaliserede at lokale taler gedigent engelsk.
  • At du har nogen fin form for uddannelse.



Du behøver ikke være en haj på ski, for at køre sammen med gæsterne, humøret vejer op for niveauet

Hvor gammel skal man være for at blive skiguide?

Det er forskelligt fra bureau til bureau, dog variere minimumsalderen fra 20-23 år, den ”høje” alder kræves, for at sikre at du er moden og ansvarlig. Er du yngre end 20 år, så kan du stadig komme af sted i sneen. Du kan eksempelvis søge job som servicepersonale på et hotel. Ellers søges der også hvert år bartendere, kokke, køkkenassistenter, afryddere, opvaskere, liftoperatører, parkshapers, receptionister, rengøringspersonale og meget andet. Du kan finde størstedelen af de jobs lige her.
Andre muligheder kunne være, at blive skilærer eller bare tage af sted og være skibums.

Se alle ledige jobs i sneen her >> 

Hvad får du ud af en sæson som skiguide?

  • Nye bekendtskaber
  • Venner for livet
  • Oplevelser du aldrig glemmer
  • En god arbejdsmoral
  • Sproglige kompetencer
  • Du bliver mere moden
  • Lærer at håndtere stressede og pressede situationer
  • Udvikler faglige og personlige kompetencer samt egenskaber
  • Nogle lærer mere på et halvt år som skiguide end 3 år som studerende

Alle tingene stiller dig godt på rigtig mange punkter. Et job som skiguide vægtes også højt, når du skal søge arbejde efter en skisæson. Virksomheder vil gerne have personer, der tidligere har været skiguider, da det fortæller at de kan vise resultater og tage ansvar.

Du har det sjovt samtidig med at du lærer en masse


"Det sjoveste ved at være skiguide er alle de fantastiske mennesker man lærer at kende - det er jo næsten som at være på højskole, ja og så tiden på ski, både med og uden gæster. Og så lærer man at håndterer rigtig mange mennesker i mange forskellige - både sjove og svære situationer."
- Annie, Danski's bedste kvindelige skiguide 2016 -

Hvad vil de typiske skiguide opgaver være?

Som skiguide har man i princippet aldrig fri, da du skal stå til rådighed for dine gæster 24/7, dog kan du "næsten" selv bestemme i hvilken rækkefølge eller hvornår du ønsker at udføre de forskellige opgaver. Du får frihed under ansvar, da du selv kan tilpasse din uge efter antal gæster.

Logistik
Den travleste dag for en skiguide er transferdage, hvor gæster rejser og nye ankommer. Transferdage er oftest lørdag, dog udbyder flere rejsebureauer korte rejser, det kan derfor være, at du også har transferdag om onsdagen.
På transferdage skal du sørge for at alle dine gæster ankommer til de rigtige hoteller/pensioner/lejligheder/etc. Det gælder både dem som kommer med fly, bus eller kører-selv. Når du har fået sendt alle gæster af sted hjemad og fået indlogeret alle de nye, så skal du holde et velkomstmøde, hvor du fortæller om området, vejret, forholdende, planer for den kommende uge og ekstra arrangementer. Kort fortalt så er transferdagen ikke favorit dagen for en guide.

Alt det praktiske
Inden gæsterne ankommer skal du sørge for at have alt klar. Det betyder, at du skal kontakte gæster inden ankomst og fortælle om de glæder sig, samt sige hvordan forholdende er. Det er ting som visse rejsebureauer gør, for at give gæsterne en ekstra god service og for at høre om de har nogen spørgsmål inden ankomst, eller præferencer/ønsker - det kan være de ønsker at få en ekstra børneseng på værelset, have et værelse med sol på terrasen, osv.

Der skal hentes liftkort ved liftkortkontoret, så de er klar til gæsterne når de kommer, du skal kontakte skiudlejning og fortælle, hvor mange gæster du kommer med enten søndag morgen, eller hvor mange som selv kommer forbi udlejningen og henter deres ski og udstyr i løbet af lørdagen. Heldigvis er flere og flere danskere begyndt at købe deres eget udstyr, så her sparer du lidt tid.

Af andre praktiske ting kan være arrangering af skiskole. Det varierer fra uge til uge og det er oftest søndag, at du skal hjælpe børnene i skiskoleområdet og sørge for, at alle kommer på de rigtige hold.

PS. Der vil altid være forældre som vil have deres egne børn (hvis de har flere end 1) på samme hold, selvom deres niveau er langt fra hinanden. Der må man bare skære igennem og sige at skilæreren ved bedst. Og lige så snart at børnene er delt ud i holdene, skal forældrene kører væk og ikke opføre sig som curlingforældre, der kører efter børnene og ødelægger skilærerens arbejde.

Arrangementer
Der findes et hav af arrangementer, som kan varierer alt efter hvilken destination/skisportssted du er på. De klassiske vil oftest være, pistevisning (de steder hvor det stadig er lovligt), fælles skiløb, picnic, afterski, pubcrawl, kælketur, skiudflugt til gletsjer eller andet sted i området og slalom konkurrence for børnene. De ekstra aktiviteter kan være ting som en tur i badeland, snapsehygge, karaoke, tyroleraften, fransk aften, quizaften, klatring, fakkeltog, sport events og meget meget mere. Her sætter kun området og fantasien grænser.

Arrangementerne er det sjove ved at være skiguide, det er her, at du kan hygge dig og lære din gæster rigtigt at kende. De fleste gæster vil rigtig gerne deltage, men skal tit presses lidt og når først folk er kommet i gang, synes de altid de forskellige arrangementer er sjove. (Hvert arrangement kræver tid og planlægning inden det afvikles, eksempelvis skal der til en picnic handles ind, findes gas til grillen og få fragtet alt mad og drikke op på bjerget - men det er det hele værd!

Pistevisning i fuld gang :)

Økonomi/kontakt til Danmark
Som guide får du ved de fleste rejsebureauer en vis procentdel af de arrangementer du afholder. Det kan derfor være en stor motivation, at få overtalt alle dine gæster til at tage med til picnic, hvis du selv tjener 2 euro pr. gæst (nogle bureauer giver 50% af prisen på arrangementet til guiden). Med 100 gæster er det pludselig mange penge, som kan blive en del af en skiguide løn, hvor man i forvejen ikke bliver betalt i guld og grønne skove. Dog skal der afholdes regnskab over alle de penge du får i løbet af ugen, ved forskellige ting du arrangerer. Husk at få kvitteringer på alt du køber, hvis muligt!

Pengene kommer i dag primært fra arrangementer, da ”næsten” alle bureauer i dag får betaling for hotel, liftkort, skiskole inden afrejse. Det gøres, så du slipper for at rende rundt med flere 100.000 euro på lommen.

Regnskabet skal sendes hjem til Danmark, hvor man taler med den guideansvarlige, som også vil høre hvordan alt går og hvad man kunne gøre anderledes til næste sæson. Så hvis du eksempelvis synes, at det kunne være en ide at flytte picnic’en til et andet sted, så er det i sådan en samtale, at man reporterer det. Hvis det vil give gæsterne en bedre oplevelse på picnic'en næste år.

VIDEN!
Ingen skal have lov til at kende destinationen bedre end dig. Du vil hver uge blive spurgt om forskellige ting, såsom: ”hvor er bedst at spise?”, ”hvilken motorvej skal vi køre hjemad?”, ”mit barn har glutenallergi kan vi lave en picnic til hende?”, ”hvad gør jeg med forsikring?”, ”hvor er lægen?”, ”hvor hurtigt kan du bunde en øl?”, ”hvorfor vil mine ski ikke dreje?”, ”hvornår kommer sneen?” og ”findes der et ”hønsehus" i byen?”. Du skal vide ALT.

Du får venner for livet

Hvor meget arbejder man som skiguide?

Det afhænger fuldstændig af hvor man arbejder, samt hvor mange gæster man har. En arbejdsuge går dog fra omkring 35-65 timer alt efter hvilken uge det er. I en uge som uge 7, sker der utrolig mange ting og du har så mange mulige arrangementer på programmet så muligt, samtidig skal der bruges mere tid på at indlogere gæster, svare på spørgsmål, lave regnskaber osv. Du kan derfor godt forvente, at der er fuld tryk på i store uger, men her er man også flere på arbejde. Nu flere gæster nu sjovere – i er flere guider til at underholde og hygge med dem og så går tiden super hurtigt.

I de mindre uger har du mere fri, da sådan nogle ting som fransk aften, fællesspisning eller en tur i badeland bliver aflyst da der ikke er nok tilmeldte. Om du så vil ud og hygge med Champions League fodbold, tage på afterski eller ligge i sengen med Netflix bestemmer du helt selv.

PS. Husk at ting som afterski også er med i de 35-65 timer, så tænkt på at du faktisk får løn for at snakke, danse, drikke og hygge.

"Arbejdstiden er meget svingende. Ankomstdagene/afrejsedagene er klart de længste dage. Men det variere også meget fra destination til destination. Men man må indregne ca. 50 timer om ugen. Men en del af arbejdet er heldigvis en masse skiløb."
- Kim, Thinggaard Rejser -

Hvor ofte har man fri?

Det afhænger af ugen og destinationen. I de store uger, skal man ikke regne med at have meget fri, det får man dog i de mindre uger. Det handler det igen om at planlægge, hvor næsten alle rejsebureauer tilbyder frihed under ansvar, så du kan flytte dit ugeprogram præcis som det passer dig. Så hvis du ved, at du skal se en vigtig håndbold/fodboldkamp i tv eller andet med vennerne om tirsdagen, så kan du godt flytte det arrangement du normalt har der, til onsdag aften. Hvis muligt så forsøg for så vidt, at afholde en HEL fridag om ugen, hvor du enten slapper af, snakker med venner og familie hjemme eller løser personlige praktiske ting.

Hvor meget står man på ski som skiguide?

Hvis man er dygtig til at planlægge, kan man komme rigtig meget på ski. Skisport.dk har talt med en tidligere guide, der fortæller at han næsten var på ski hver dag, undtagen rejsedage hvor ALT tiden gik med at sige farvel og modtage gæster. Alle andre dage end transferdage tog han op i skiskolen, kl. 10.00 og sikrede sig, at alle børnene og forældrene i skiskolen var glade, så snart de var ude at køre med skilærerne kunne han selv køre enten med sig selv, venner eller gæster som var klar på fælles skiløb.

Det er dog ikke alle skiguider, som er lige ski interesserede, mange vælger at sove lidt længere, og så feste med gæsterne om aftenen, i stedet for selv at komme op at stå på ski. Spørgsmålet er bare om du er til fest eller ski – Eller begge dele :) ?


Du får rigeligt med tid til at komme på ski med venner og andre guider, det handler bare om planlægning

Hvordan bliver man klar til en sæson som skiguide?

Næsten alle rejsebureauer tilbyder et guidekursus (1, 2 eller 3 uger) inden sæsonen går i gang (det er en slags skiguide uddannelse), samt en teambuilding weekend.

På teambuilding turen mødes i måske alle i et sommerhus, hvor i spiller diverse spil, fester, lærer hinanden at kende og skal løse praktiske opgaver individuelt og i hold. På denne tur vil du oftest kunne ønske, hvor du gerne vil hen.

På selve guidekurset bliver i sat ind i, hvordan en klassisk uge og skisæson forløber sig. Der kommer en tidligere guide og fortæller om hans erfaringer, og så får i at vide hvad i skal gøre i ”næsten” alle tænkelige situationer. Bureauer gør alt hvad de kan, for at forberede dig så godt som muligt inden sæsonen. Skisport.dk har dog talt med en guide som var af sted uden guideundervisning og man lærer lynhurtigt alle procedurerne, det vigtigste er bare at være imødekommende. 

Jamen de snakker jo svensk! Ja :) - Det er fordi at de fleste bureauer har både svenske gæster og guider


Under uddannelsen/kurset lærer du om:

  • Gæster der brokker sig
  • Reklamationer
  • Hvordan man afholder et velkomstmøde
  • Diverse arrangementer
  • Førstehjælp
  • Problemhåndtering
  • Forsikringer
  • Uheld
  • Hvordan man yder en god service
  • og meget meget mere

Skiguide løn

Hvor meget du får i løn som skiguide, varierer fra rejsebureau til rejsebureau, du kan du forvente at få omkring 3500 – 4500 kr. Du får et fast beløb om ugen eller måneden, som typisk vil være ca. 100 kr. i en fast ugentlig løn, udover det modtager du 900 kr. pr. uge i rejsegodtgørelse (diæter) til kost. Samtidig optjenes der en ugentlig bonus (ca. 150 kr. ), som udbetales ved den sidste løn man får, i slutningen af sæsonen.

Det lyder måske ikke af meget. Men udover det får man som guide også husleje, liftkort, skiudstyr til rådighed, fuld uniform og transport betalt. Ved siden af det, kan man så være aktiv med arrangementerne og sørge for at tiltrække, så mange gæster så muligt. Nu flere gæster du får til dine arrangementer nu flere penge tjener du. Så hvis du får 2 euro pr. picnic gæst og du kan tiltrække 50 stykker, så er det 100 euro om ugen – Så er lønnen pludselig ikke så slem endda.

Husk også at du får rabat næsten alle steder, da du hurtigt får skabt kontakter. De fleste restauranter og barer vil gøre alt, for at du kommer hen til dem med dine gæster, gør du det får du tit lov til at spise og drikke gratis (også andre dage, end de dage med gæster). Den rigtig dygtige skiguide, har kun udgifter til personlige goder og udstyr.

Som guide får du fuld uniform, samt mulighed for gratis leje af udstyr

Hvor vil du hen og hvilke gæster vil du arbejde med?

Inden du tager af sted skal du spørge dig selv hvad du har lyst til.

  • Vil du feste eller stå på ski
  • Vil du arbejde med unge, ældre, familier, pensionister, singler eller andet.
Hvis du ved, at du gerne vil arbejde med det ældre segment, og at du ikke har så meget behov for at drikke dig fuld, så er steder som Val Thorens, St. Anton og Val d’Isère og nok ikke stederne du skal tage hen. Du skal måske i stedet tage til en mindre perle der byder på et "mindre" natteliv, men med gode skimuligheder uden tusindevis af turister på pisterne, eksempelvis Zauchensee.

Skisport.dk har talt med flere forskellige guider, og du kan have en lige så sjov skisæson på en lille destination, som på en stor. Det handler om præcis det samme, som en skiferie gør:

Bare du er sammen med mennesker, som gør dig glad, så kan alle skiferier blive gode – uanset størrelsen på området. Det handler om personerne og ikke stedet.


Det er en skrøne at tro, at de store kendte områder er de sjoveste. En af de interviewede guider, vi har talt med i forbindelse med denne artikel, har været skiguide i Frankrig et sted med over 10 faste guider fra flere bureauer og skiguide i Østrig, hvor han var ene skiguide. Her var sæsonen, hvor han var helt alene faktisk var den sjoveste.

Det er en smagssag, men der er fordele og ulemper ved begge dele. Ved de små steder, vil du ofte blive presset mere på det lokale sprog, da restaurant/bar/slagter ejere ikke snakker 100% engelsk. Der er med til at give en god sproglig udvikling og du bliver mere end del af lokalsamfundet, end hvis du er 1 guide blandt et hav af guider.

Skal jeg rejse med en ven eller alene?

De fleste unge vil gerne ud som guides, spørger ofte om de ikke kan blive guider sammen med deres bedste ven. Det kunne uden tvivl være super hyggeligt, men det lærer du ikke lige så meget af. Rejser du alene afsted, vil du komme til at stå på egne ben, og være nød til, at komme ud og snakke med nye mennesker. Hvis i er 2, er tendensen at man læner sig lidt mere op af hinanden.

Hvor mange gæster skal du arbejde med?

Det afhænger af bureau og destination. Ved de små områder kan du godt have 10-20 gæster om ugen, hvor du i de store uger på større destinationer kan have op mod 2000 gæster.

Nogle gæster er sødere end andre - Her ses en Sne & Snö guide.

Fordele som skiguide

  • Nye venner
  • Oplevelser for livet
  • Løn for at stå på ski og hygge med gæster
  • Høj faglig og personlig udvikling
  • Et bedre CV
  • Mulighed for arbejde  som ugeguide efter endt sæson
  • Mange lærer mere på 4-5 måneder som skiguide end 3 år på et studie


"Man skal vælge at blive skiguide, hvis man ønsker at udfordre sig selv. Det er jordens fedeste job, hvis du elsker at arbejde med mennesker, men det er også et hårdt job, hvor du lærer dig selv at kende."
- Morten Skaarup, Nortlander -

Ulemper som skiguide

  • Du skal altid være på – En gæst kan ringe 24 timer i døgnet
  • Lønnen (afhænger af hvor snu og dygtig du er)
  • Du bliver afhængig af livet i sneen

Hvordan bliver man skiguide?

Du er ikke den eneste der er interesseret i at blive skiguide. De store rejsebureauer modtager over 10 ansøgninger om dagen, fra folk der gerne vil være guide hos dem i løbet af vinterperioden. Derfor er der ret stor kamp om, at blive skiguide. Heldigvis sendes der virkelig mange danske guider af sted på ski hvert eneste år, så hvis du bare lægger noget arbejde i, at lave en flot motiveret ansøgning, der viser at du gerne vil have jobbet, så skal du nok komme til samtale.

Husk en masse gåpåmod og vær imødekommende. Bureauerne ønsker personer der kan træde i karakter! Vedlæg et CV der har taget mere end 10 minutter at lave og find et godt billede af dig selv, hvis du ikke har det, så tag skitøj på og stil dig ud i haven på en varm sommerdag, så skal du nok komme til samtale bare pga. det billede.

Har du overskud så optag en video af dig selv på 30 sekunder til 3 minutter, hvor du fortæller kort om dig selv og hvorfor du skal have jobbet som skiguide. Alle bureauer vil vide hvorfor du skal være deres næste ansigt på ski destinationerne. Tidligere video guide ansøgninger på kan ses lige her

De danske rejsebureauer leder allerede efter nye skiguider til næste sæson fra maj af. Du kan derfor søge et job som skiguide fra maj og helt indtil januar. Du skal ikke være nervøs for, at kontakte bureauerne i januar, da der sagtens kan komme frie guide pladser midt i sæsonen. Det kan ske at en sæsonguide bliver syg, skadet, fyret eller vælger at rejse hjem da jobbet ikke var så sjovt som personen ønskede (som om det er muligt), derfor kan du altså være heldig, at finde et job som skiguide midt i sæsonen. Så får du ikke guidekursus træning, eller nogen uddannelse i at være skiguide, men alt det de andre har lært der, lærer du på ingen tid når du først er af sted. Der skal nok være en sød guidechef eller en kollega, som hurtigt sætter dig ind i tingene. Så det er bare med at få sendt en ansøgning af sted, sæsonen slutter først april/maj.

Er du ikke helt gammel nok endnu? Tag på skiefterskole.

Find job som skiguide her

Udgivet af: Claus Loft Madsen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen